Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Przycisk ustawiania zegara.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Przycisk ustawiania zegara.

Witam.
    Nie mogę ustawić zegara. Przycisk ustawień wydaje się być nieaktywny. Cały czas na wyświetlaczu "miga" źle ustwiony czas. Po wielu próbach wyłączyłem zegar ale to półśrodek. Czy ktoś miał podobny problem i sobie z nim poradził ? Pzdr.

a czemu nie skorzystasz z opcji szukaj...? wpisując "ustawienie zegara w VII gen" dostajesz co najmniej 6 Postów z których co najmniej 3 od razu odpowiadają na Twoje Pytanie .
    np: https://www.civicforum.pl/showthread...brycznym-audio
    Kierownik Działu Diesla

Comment

Przeczytałem wszystkie zanim zadałem pytanie. Ale mój problem nie daje się tak rozwiązać. Jak napisałem naciśnięcie tego małego czarnego przycisku nie pozwala zmieniać godzin i minut. Wchodziłem w ustawienia zegara, zmieniałem tryb wyświetlania z 12 na 24 h i to działa . Nie działa natomiast naciśnięcie tego małego czarnego przycisku clock i próba przestawienia wskazań "godzina minuta". Więc dezaktywowałem zegar kombinacją Power+5 bo przestawić wskazań mi się nie udało i to miganie było denerwujące. Tak więc burę przyjmuje ale pytanie pozostaje Pzdr.
      Last edited by syriuszteam; 22-02-2012, 09:06. Powód: doprecyzowanie

Comment

żadna bura ...hmmm myślałem że to bedzie proste ok to pogrzebie w swoich zasobach może coś znajdę..
        Kierownik Działu Diesla

Comment

Dzięki Guru też tak myślałem . Problem nie jest nowy i próbowałem go rozwiązać sam . Pojawił się po wymianie aku w październiku ub. roku. Teraz przeglądając różne wątki pomyślałem, że warto zapytać Starych Wyjadaczy. Mam podejrzenie, że po wymianie aku ktoś zbyt "agresywnie" podszedł do tego przycisku usiłując ustawić zegar. Jeśli to mikrostyki, to mógł po prostu uszkodzić go mechanicznie. Niech Twoje zasoby będą niezmierzone

Comment

...niezmierzone... amen , musiałeś wykrakać ...niestety o systemie audio w zasadzie nic nie mam, nie mam żadnych informacji jak rozebrać odtwarzacz w drobny mak, z pewnością dałbym z tym radę ale nie podpowiem nic żadnym schematem czy Procedurą.
            Rzuć okiem na Rysunki i opis w Książce obsługi - tam jest sporo o AUDIO i o ustawieniu Zegara musi pisać - to podstawa.
            Generalnie, jeśli masz przeczucia że to przycisk (mikrostyki muszą "odbijać") to trzeba wyjąć radio, wrzucić na "stół operacyjny" i je metodyczie rozebrać kawałek po kawałku przedni panel schodzi dość łatwo i wtedy sprawdzisz działanie mikrostyków dokładnie, bo na panelu jest to o tyle trudne że przyciski mają własne "sprężynowanie" i odbijają zawsze nawet jak mikrostyk uszkodzony, ale aby w ogóle to uszkodzić to ktoś musiał naprawdę mocno to naciskać.
            Wrzuć jakąś Fotkę (dwie) ze wskazaniem o który przycisk chodzi może ktoś jak zobaczy to mu sie przypomni i nam coś podpowie.
            Last edited by rambo7; 22-02-2012, 11:12.
            Kierownik Działu Diesla

Comment

Tak to szkaradzieństwo się prezentuje:-) Nazwałem to przyciskiem choć bardziej przypomina cienką plastikową dźwignię. Żadne manipulacje nie pomogły. Delikatne naciskanie, podnoszenie, wciskanie. Próbowałem pomóc sobie wykałaczką, spiłowanym plastikowym liczmanem, wreszcie delikatnie metalowym wkrętakiem zegarmistrzowskim. Zero efektu. Dziękuję za ewentualną podpowiedź ale niech to nie spędza nikomu snu z powiek, a już tym bardziej Tobie Guru
              Załączone pliki

Comment

nie mam tego radia, ale na "moje oko" to służy tylko do resetu więc nie będzie tam ustawień wiec moim zdaniem wszystko jest OK.
                Wracam do początku chcesz ustawić radio? i chcesz ustawić "godzinke" i "minutke" ? ok. do tego służy inna kombinacja przycisków.
                Gadam teraz z pamięci wiec nie dam se nic obciąć, ale zajrze jeszcze jeszcze w książkę ...bo rozumiem Ty jej nie masz... ?.
                Kierownik Działu Diesla

Comment

Ależ mam, tylko mój włoski jest nikczemny Wiem, że la Donna Mobille oznacza zmienność Kobiet ale tu nic to nie pomoże. Na poważnie, ten przycisk plus 1,2 radiowe pozwalają zmienić ustawienia godzin i minut. Ja to robiłem po zakupie więc nie jest to czysto teoretyczne rozważanie. Jak pisałem wcześniej, po wymianie aku odebrałem samochód z migającym wskazaniem czasu. Nie miałem czasu wrócić a następnego dnia w elektroserwisie oczywiście nikt niczego nie pamiętał. Próbowałem się "dogadać" z czasomierzem ale nieskutecznie, więc go wyłączyłem.Inne ustawienia szczególnie radia są aktywne. Nie mogę tylko przestawić godzin i minut. Wczoraj przeglądając "wątki elektryczne" postanowiłem zapytać czy ktoś miał podobny problem. Dzięki wielkie za zainteresowanie i poświęcony czas Jestem Ci już winny "krzynkę piwa" więc jedno więcej mnie nie zrujnuje. Chętnie wypróbuję każdą kolejną kombinację. Pzdr.
                  Last edited by syriuszteam; 22-02-2012, 15:00. Powód: doprecyzowanie

Comment

Fafch luchte gume ziege - szwajne rajne dupen klajne ...połamałem troche język i niestety ...zrozumiałem tyle:
                    Stacyjne przełącz na ON
                    CLOCK służy do aktywowania zegara nic wiecej,
                    Przycisk [1] służy do ustawiania [H] czyli godziny
                    przycisk [2] słuzy do ustawiania [M] czyli minuty
                    przycisk [3] służy ... nie zupełnie wiem do czego ale też do czegoś...
                    wcisniecie CLOCK chyba zatwierdza ustawienia ...albo ten [3] zatwierdza ...
                    po 5 sekundach wychodzi z trybu ustawień.
                    no i trzeba sie pobawić
                    np.
                    Clock + 1 >>> ustawiasz godziny
                    Clock + 2 >>> ustawisz minuty
                    coś robi clock + 3 ...ale nie wiem co?

kombinuj .
                    Załączone pliki
                    Last edited by rambo7; 23-02-2012, 19:40.
                    Kierownik Działu Diesla

Comment

Dziękuję pięknie Kombinowałem tak jak mi radzisz, niestety "szwajne rajne dupen klajne " jak to pięknie ująłeś. Dziś jeszcze dobre pół godziny sprawdzałem te i inne kombinacje. Efekt ten sam. Po włączeniu stacyjki na On i aktywowaniu zegara, "pulsują" wskazania godzin i minut np. 1;32 lub 13;32. Ale żadna kombinacja nie pozwala na zmianę np. na 3;32 czy 4;30. Jako że przyciski Power/On i numeryczne radia działają przy jego strojeniu, winny wydaje się być ten najmniejszy. Myślę, że teoretycznie racja jest po naszej stronie ale materia się opiera. Pobawie się jeszcze ciut i napiszę w razie powodzenia. Jeśli nie, to przy okazji zapytam znanego Czarodzieja od alarmów, zamków i car audio, jak cenna jest jego wiedza w tym zakresie
                      Niechaj Twa Wiedza ożywia wszystkie Hondy tego Świata. Pzdr.

Comment

Working...
                      X