Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Autoalarm - tryb cichy

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Autoalarm - tryb cichy

Witam,
    Od jakiegoś czasu mam problem z alarmem w samochodzie. Nie wiem jak ale włącza mi się "sam" tryb cichy a zważywszy na czułość włącznika już kilka razy wracałem do otwartego samochodu. Na pilocie są 2 przyciski ale funkcjonuje tylko jeden - ten większy (w załączniku zdjęcie pilota). Gdy naciskam mniejszy święci się dioda ale w samochodzie nic się nie dzieje. Gdy nacisnę 2 naraz uruchamia mi się alarm. Za chiny nie potrafię dojść jak uzbrajać alarm w trybie "głośnym". Czasami z trybu cichego alarm mi powraca do głośnego ale też jest to loteria. Z tego co się orientuję alarm był montowany w salonie hondy ale to było w 2003 roku więc nikt już tam nie pamięta jak należy przechodzić pomiędzy poszczególnymi trybami. Może ktoś z horumowiczów wie jak okiełznać pilota? Za pomoc z góry wielkie dzięki.
    Załączone pliki

to tak:
    - mały przycisk jest prawdopodobnie do obsługi dodatkowego kanału np. do otwierania bagażnika ( u ciebie najwyraźniej nie jest podłączony)
    - u mnie np. ciche uzbrajanie uruchamia się poprzez dłuższe przytrzymanie przycisku,
    ogólnie to w alarmach się programuje ciche/głośne uzbrajanie tak że najlepszy sposób to znaleźć centralkę sprawdzić model i poszperać w instrukcji

Comment

Wielkie dzięki za odpowiedz - jutro sprawdzę czy dłuższe przytrzymanie coś daje, a jak nie to będę musiał poszukać centrali.

Comment

Scoobany, odgłosu nie masz przy otwieraniu i zamykaniu? Czy też 'wyjca' nie masz?
        Honda Civic 1.8 i-VTEC 4D

Comment

Przy otwieraniu i zamykaniu - Alarm na szczęście wyje. I niestety będę musiał poszukać centarli bo dłuższe przyciśnięcie któregokolwiek z knefli nic nie dało...

Comment

Okazało sie ze centrale szlag trafil - wyminiłem na nową i jest w koncu ok.

Comment

Working...
            X