Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

podswietlenie wlacznika klimy i podgrzewania tylnej szyby

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• podswietlenie wlacznika klimy i podgrzewania tylnej szyby

mam taki problem w hondzie civic z 2oo1 nie dziala podswietlenie wlacznika klimy i wlacznika podgrzewania szyby nie wiem czy tam wymienia sie sama zarowke czy caly przelacznik trzeba kupic i jak to rozebrac a slyszalem ze tam sa diody a nie zarowki i ze trzeba nowy przelacznik czy to prawda nie wiem

Musisz rozebrać konsole i je wymienić, link poniżej powinien Ci pomóc w tej czynności:
    Forum dla posiadaczy Hondy Civic i nie tylko.

Ten link tez powinien Ci pomóc:

Comment

100% nie wymienia się przełącznika!!! (oczywiście w aso mi raz to zaproponowali) zgodnie z instrukcjami j/w, jak rozbierzesz (wyjmiesz konsolę) 2 śrubki trzymają zespolone 3 przełączniki (1- nawiewu wewnętrzengo, 2- klimy i 3- ogrzewania stylnej szyny) odkręcisz / wypniesz wtyczkę / i pokolei małym śrubokrętem odkręcisz cokoły trzymające żaróweczki - żarówki tam są a nie diody, to są zaróweczki 1,4W tzw z "wąsami" trzeba mieć cierpliwość i sprytne paluszki - tę zaróweczkę wsadzasz w cokolik a wąsami oplatasz w wycięcia cokołu (przyjzyj się jak jest zapleciona orginalnie - i zrób tak samo)
      żarówka 1,4 z wąsami w sklepie typu RTV-elektronik około 1,5zł -2zł. Wymień od razu 3 szt, albo nawet w całej konsoli bo po jakimś czasie mogą paść pozostałe(sposób identyko róznice są tylko wielkości baniek żarówek).
      Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
      X