W sprzedaży pojawiłu się emulatory zmieniarki posiadające czytnik SD, usb itp. Pojawiają się nawet dedykowane do Hond z 14 pinowym gniazdem. Mam Hankę Civic 2002r 1.7 CDTI z radiem orginalnym. Czy taka zmieniarka będzie pasowała do tego modelu? Jak i gdzie znajduje sie to gniazdo , czy to jest gniazdo na przewodzie czy z tyłu radia ? Moze ktoś wie w tym temacie , to prośba o inofrmacje.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Emulatory zmieniarki...
Collapse
X
-
Gniazdo jest z tyłu radia.
Gra moim zdaniem nie warta świeczki bo za te pieniądze można sobie kupić nowe radio z mp3 i usb.
Przerabiałem ten temat i z różnych źródeł dowiedziałem się, że emulator zmieniarki nie koniecznie będzie działał z tym radiem. Przede wszystkim na nośniku danych będziesz musiał mieć max 6 folderów w katalogu głównym i żadnych innych. W każdym folderze po max 20 utworów (tu nie jestem pewien, bo spotkałem się z różnymi informacjami) Tak niestety działa nasza zmieniarka, że obsługuje tylko 6 płyt i tyle właśnie trzeba emulować. Powtarzam, że sam się na to nie skusiłem, bo taniej i wygodniej zmienić radio.
-
Ok dziękuje, tak sie zastanawialem,, tyle,że w mojej Hance jest radio wyprowilowane z taki lewym ścieciem, i wątpię, zebym mogł je zmienić. Chyba, że masz jakiś inny pomyśł na jego wymianę. W radiu chyba są z tyłu dwa gniazda? Czy mam racje? jedno z nich to chyba 20 pinowe, a to drugie zapewne do zmieniarki.
Comment
-
Oczywiście masz rację. Z tyłu dwa gniazda. Jedno do podłączenia głośników zasilania itp. a drugie do zmieniarki.
Rozumiem, że masz klimatronika jeśli radio wyprofilowane - regulacja nawiewu itp są trzy pokrętła w pionie?
Jeśli tka to nie ma problemów z zamontowaniem i tam zwykłego radia. Kupujesz ramkę np taką:
I montujesz radio bez problemów. Musisz jeszcze kostkę dokupić - taką przejściówkę z instalacji Hondy na podłączenie radia ISO.
Ewentualnie możesz też nie kupować ramki i wstawić sobie odtwarzacz na 2DIN (dwa razy większy niż standardowy) np. taki:
Pasuje idealnie bez ramki
Comment
-
Podłączenie to już nie wiem jak w przypadku tego modelu jest.
2DIN to jest po prostu dwa razy większe niż standardowe radio. Dla tego do standardowego musisz jeszcze dokupić ramkę montażową czy zaślepkę 1DIN
Tu masz wersję taka jak Twoja z zamontowaną ramką. Tylko radio wkładać:
A tu wersja taka jak moja z manualną klimą, ale widać, że zmieściły by się dwa radia, jedno nad drugim:
Gdzieś kiedyś widziałem zdjęcie z zamontowanym takim panelem 2DIN, ale nie mogę go znaleźć.
Comment
Comment