Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pilot C-Z? Czy każdy model miał w standardzie pilota?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Pilot C-Z? Czy każdy model miał w standardzie pilota?

Witam.
    Całkiem niedawno stałem się szczęśliwym posiadaczem Civica EP1 z '03, ale do mojej Hani dostałem tylko 2 kluczyki. Brak natomiast pilota... stąd moje pytanie:
    Czy każdy model miał "w standardzie" C-Z z pilota? I czy w związku z tym jeśli zdecyduje się na doposażenie Civ'a w pilota - musze dokupić tylko pilocik i go "zakodować", czy muszę też kupować sterownik? I ew. pytanie - jak sprawdzić, czy taki sterownik w moim modelu jest?

z góry dzięki za pomoc

w salonie sprzedawany był z 1szt Pilot 2 szt kluczyk.
    da się zakodować pilota max 2 sztuki.
    ceny, jak, gdzie ...było omawiane.
    proponuję poczytać wątek tu: https://www.civicforum.pl/showthread.php?t=23258
    warto korzystać z funkcji szukaj
    Kierownik Działu Diesla

Comment

Szukałem, czytałem. Wymieniony temat również
      Chciałem się tylko dowiedzieć/upewnić, czy pilocik był w "standardzie".
      Ale skoro twierdzisz, że musiał być, to podjadę gdzie trzeba
      Chociaż szczerze mówiąc wolałbym sprawdzić czy mam w ogóle odbiornik, żeby nie robić z siebie świra w ASO ... grzebałem już w EPC gdzie "toto" sie może znajdować, ale ni cholery znaleźć nie mogę.

Comment

nie wydaje mi się by wypuszczano egzemplarze bez pilota, ale sam się dziwiłem że dawali tylko 1 szt. bez sensu - ale tak było.
        Nie musisz się obawiać uszczerbku na honorze ASO od tego jest jak ...d.... od sra..a informacji i pomocy muszą udzielić, wszsytko co się dowiesz powinno być free!
        Kierownik Działu Diesla

Comment

"powinno"
          do ASO mam kawałek, dlatego nie chciałem jechać na ślepo
          Tak czy inaczej w wolnej chwili podjade do nich, dowiem się co i jak i dam znać
          A może najpierw warto spróbować na szrocie?

Comment

Komputerek jest z prawej strony za schowkiem. Właściwie jak zdejmiesz plastik pod schowkiem powinno go byc widać. Centralka oryginalnego C-Z nie mam pojęcia gdzie jest ale od alarmu przy lewej nodze kierowcy.

Comment

fabrycznie nie każdy z modeli miał alarm - mój nie miał allarmu i nie ma
              wyłącznie C-Z 1 pilot i 2 klucze.
              Kierownik Działu Diesla

Comment

hmm...
                jutro z rana spróbuję dostać się do komputera za schowkiem :P
                a jak popołudniu znajdę jeszcze trochę czasu, to skoczę do ASO

Dzięki wielkie za pomoc

Comment

sterownik centralnego bynajmniej w mojej Hance(Honda VII gen.5d 1,7cTDI) siedzi za panelem centralnym od strony kierowcy,nie sprawdzałem czy można się dostać do niego od dołu,musisz zaglądnąć po prawej stronie kierowcy,ja go widziałem przy okazji demontażu panelu jak zmieniałem radiodla ciekawości był opisany na naklejce po Polsku)

Comment

Dopiero dziś znalazłem czas na wizytę w ASO...
                    No cóż.... panowie wyglądali jakbym mówił do nich co najmniej po japońsku, ale w końcu sprawdzili, że faktycznie w moim modelu pilot też był... i .... mogą mi go "zamówić jeśli zrobie przedpłatę" a całość będzie kosztowała uwaga.... 490PLN O_o ... za samego pilota...
                    Dziękuję, postoję.

Comment

hehe..no to widzisz, kilka wątków wcześniej, nie wiem jak masz daleko do Opola to samo (za moim wstawienictwem) 120zł z kodowaniem.
                      Poczytaj od początku ten Post - bo okazuje się że nie wszsytkie Piloty w danym egzemplarzu dają się kodować - byś nie pałcił na darmo a potem miał problemy z oddaniem.
                      Last edited by rambo7; 04-04-2011, 13:47.
                      Kierownik Działu Diesla

Comment

Do Opola trochę mi za daleko ;P
                        Sprawdze jeszcze w okolicznych szrotach i na allegro ludzi z okolicy...

Comment

Wiem też że kolesie w dorabialniach kluczy bądz poszukaj firmy w internecie kopiują kod pilota i wklepują do takich bylejakich programowalnych. On nie wygląda oryginalnie ale działa. W przypadku alarmu lepszej jakość niestety nie da rady po kod się zmienia.

Comment

Working...
                          X