Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Problem - gniazdo zapalniczki samochodowej

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Problem - gniazdo zapalniczki samochodowej

Witam koleżanki i koledzy. Od kilku dni przestało mi działać gniazdo zaplniiczki - radio działa (a z tego co wiem to chyba ten sam bezpiecznik), czy ktoś wie może jak zaradzić i jak się zabrać do zniwelowania tej usterki? Z góry dziękuję za wszelkie sugestie! Pozdro

Jeśli bezpiecznik cały to trzeba by zobaczyć czy nie wypięły sie wtyczki zasilające
    ビートル ジョン

Comment

A gdzie to gryźć ? Jakiś manual, czy przeszukać instrukcję?

Comment

Procedura jest taka
        1.Wymontować środkową dolną pokrywę deski rozdzielczej
        2.Rozłączyć złączkę 2-stykową od zapalniczki.
        3.Sprawdzić, czy styki złączki dobrze kontaktują.
        4.Przekręcić kluczyk w stacyjce w pozycję ACC (I) i sprawdzić napięcie między stykami nr 1 i nr 2.
        Jeśli nie ma napięcia akumulatora, sprawdzić:
        -przepalony bezpiecznik nr 18 (15 A) w skrzynce bezpieczników pod deską rozdzielczą.
        -słaba masa.
        -rzerwa w przewodzie YEL/GRN lub BLK.

POWYŻSZY OPIS JEST DO 2/4 D

W wersji 5D demontujesz panel dżwigni zmiany biegów
        Last edited by BeatleJohn; 14-02-2011, 18:43.
        ビートル ジョン

Comment

Dzięki. Widzę, że będzie z tym trochę zabawy

Comment

Nie ma z tym zabawy. Myślę że zapalniczka ma osobny bezpiecznik sprawdz w instrukcji. Najlepiej zdjąć gałkę zmiany biegów jeśli chcesz się tam dostać. Pierścień trzymasz w miejscu a samą gałkę przekręcasz w lewo zeskoczą zaczepy. Dalej to prosta sprawa , przez gumę mieszka wkładasz palce aby złapać krawędzie i pociągasz do siebie. Powinna wyjść ci dolna część teraz delikatnie wyjmujesz resztę jeśli nie idzie śrubokręt płaski z czymś nawiniętym na pióro i podważ.

Comment

W "mojej procedurze" podałem który bezpiecznik trzeba sprawdzić
              ビートル ジョン

Comment

W końcu zabrałem się za ten temat w sumie jestem w trakcie, ale zaciekawiła mnie jedna kwestia. Mianowicie nie mogę znaleźć opisu bezpieczników, które posiadam. O dziwko posiadam oryginalną książkę z ASO, ale żaden ze schematów nie pasuje. Wersja to Honda Civic 04r. benzyna, hatchback, D14Z6. Poniżej fotografia schematu "z pod kierownicy". Gdybyś ktoś posiadał opis to będę bardzo wdzięczny. Pozdr

Unlimited space to host images, easy to use image uploader, albums, photo hosting, sharing, dynamic image resizing on web and mobile.

Comment

Working...
                X