Generalnie to jest tak, że wychodziła seria pilotów z różnymi oznaczeniami (np G8D-350H-A, G8D-452H-A itp.), ale pracujące na tej samej częstotliwości, dlatego pilot z oznaczeniem G8D-452H-A może działać z centralką G8D-350H-A. Najlepiej jest dobrać pilota o tych samych numerach, które mieliśmy, bo jest wtedy 100% pewności, że zadziała. Jeżeli ktoś już wcześniej wymienił pilota i dopasował go po MHz, a nie po numerze elektroniki, to może być tak, że mamy szersze pole manewru w poszukiwaniach nowego nieuszkodzonego pilota (numer z pilota jest inny niż na centralce, a i tak działa, bo nadają na tych samych częstotliwościach, więc szukamy tego co ma numery takie jak centralka, lub takiego, który ma numer jak pilot co się nam zepsuł z nieznanych nam przyczyn).
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Kodowanie pilota Honda - centralny zamek VII gen 2001-5. Zgubiomy pilot.
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
-
Zamieszczone przez vip1993 Zobacz postaGeneralnie to jest tak, że wychodziła seria pilotów z różnymi oznaczeniami (np G8D-350H-A, G8D-452H-A itp.), ale pracujące na tej samej częstotliwości, dlatego pilot z oznaczeniem G8D-452H-A może działać z centralką G8D-350H-A. Najlepiej jest dobrać pilota o tych samych numerach, które mieliśmy, bo jest wtedy 100% pewności, że zadziała. Jeżeli ktoś już wcześniej wymienił pilota i dopasował go po MHz, a nie po numerze elektroniki, to może być tak, że mamy szersze pole manewru w poszukiwaniach nowego nieuszkodzonego pilota (numer z pilota jest inny niż na centralce, a i tak działa, bo nadają na tych samych częstotliwościach, więc szukamy tego co ma numery takie jak centralka, lub takiego, który ma numer jak pilot co się nam zepsuł z nieznanych nam przyczyn).
Comment
-
Mi w Aso sprzedawca powiedział że może zamówić koszt około 900złale znalazł u kolegi z innego serwisu z zapasów tak "spod lady" za 150. Tak jak mówił kolega Rambo warto podjechać do ASO mogą mieć coś extra albo z lekko używanych a może i pomogą zaprogramować. Ja musiałem to zrobić sam ale i tak jestem zadowolony bo mam pilot nówke sztukę który mam nadzieję że trochę mi posłuży.
Comment
-
Mam Civica EP2 HB sporta i kupiłem go z jednym kluczykiem bez pilota. Dobrałem sobie używkę pilota i niby się koduje ale działa przez pierwsze 9 sekund od zakodowania więc rozumiem że kodowanie powinienem powtórzyć pilotem którego nie mam. Co teraz???? Macie jakieś pomysły?
Comment
-
Zagadka rozwiązana
jeśli samochód reaguje przy kodowaniu pilota ale go nie zapamiętuje lub zapamiętuje na chwilę winna jest kostka z układem odbiornikiem radiowym centralnego zamka - układ ma uszkodzoną pamięć do zapisywania pilotów (tam się zapisują właśnie piloty, nie w centralce pod schowkiem tylko w tym małym czymś).
50zł kosztował mnie moduł - odbiornik remote.
Comment
-
Gdzie ta kostka siedzi ? Zdjęcie by się przydało. U mnie właśnie procedura powoduje reakcję zamka na parę sekund.
Comment
-
Punkt 10. FOTO 13.
Demontaż konsoli centralnej Civic VII - Manual II.
chyba że w Sedanie jest gdzie indziej? np w bagażniku po prawej stronie błotnika obok tylnej lampy?Kierownik Działu Diesla
Comment
-
Cześć, dołączam się do tematu ja mam civic VII 2002 hatchback 1.6 vtec i mam z nią od pewnego czasu problem. Szukałem w internecie rozwiązania ale nigdzie nic ciekawego. Może wy coś podpowiecie.
Od pewnego czasu nie zawsze mi zamyka samochód z pilota i nie otwiera. Ale wcześniej zrobiło się tak, że zawsze przy zamykaniu i otwieraniu z pilota mrugały awaryjne teraz już się tak nie robi. Najgorsze jest w tym to, że jak nie odblokuje samochodu z pilota nie jestem w stanie go zapalić. Mimo otwarcia np. Kluczykiem samochodu. Wydaje mi się, że alarm nie jest fabryczny bo syrenę mam widoczną pod maską koło akumulatora. Odkąd ją kupiłem nie działała ale to mi nie było potrzebne. Pilot mam taki jak na zdjęciu nie jest oryginalny.
Kupiłem na Ali piloty z różnymi częstotliwościami które powinny się programować pytałem sprzedawcy ale nie chcą się programować niestety i teraz pytanie czy da się je jakoś zaprogramować czy niestety nie?image.jpgimage.jpgIMG_4323.jpgIMG_4325.jpgIMG_4324.jpgIMG_4326.jpgLast edited by Ziome3eknh; 08-01-2025, 07:41.
Comment
-
jak mówiłem trafić z częstotliwością jest trudno, ale jest to możliwe. Jak na Ali to duzej straty $ nie ma ale zawsze to wydatek.
Jak wrócisz do początku tego tematu to tam użytkownicy robili foto pilotów z [MHz] jakie były kupowane i np widzę u mnie jest 433,9MHz. Wpis #12.
W ogóle to dobrez by było wiedzieć jak była konfiguracja fabryczna? tzn czy auto wypuszczone było fabrycznie tylko z C-Z? czy C-Z z funkcją mrugania, czy C-Z z odrębnym otwieraniem bagażnika?
wtedy powinno być łatwiej dobrać MHz.
Generalnie ja, kupowałbym używane piloty z EU bo jak obudowa będzie zmęczona to nie szkodzi, przełożysz "bebechy" do nowej obudowy, ale .. kluczowe są właśnie "bebechy". Nie wiem jakie teraz ceny tych używek ale pewnie tez nadal nie małe.
Problemem może być po prostu kupowanie i odsyłanie w przypadku niedopasowania MHz, ale to już trzeba się dogadywać ze sprzedającym.
W którymś temacie pisałem że idzie o zgodność z tymi danymi: MHz. G8D-348H-A , ETS 300 220 , 433,9MHz
wtedy większa szansa że spasuje MHz.
Dobrze by było sprawdzić co pisze na "plecach" Centralki ?
niektóryz pisali:
Zamieszczone przez civicVII-marwoj Zobacz postanny kod mam na pilocie tzn OMRON G8D-452H-A a inny na centralce tzn OMRON G8D-350H-B i wszystko działa.
Pilot centralnego zamka VII gen
Jeszcze możesz o ile nie zrobisz śladów, rozkręcić te chinskie piloty i sprawdzić drukowaną płytkę w środku, czy ona ma nadruk odpowiedni:
Zobacz wpis #25 tutaj:
Zepsuty pilot centralnego zamkaKierownik Działu Diesla
Comment
-
Z tymi z Ali nie ma problemu zgłosiłem, że nie działają od razu dostałem zwrot kasy za obydwa. Bardzo dużo u nich zamawiam. Jestem w stanie je otworzyć i to sprawdzić. Tylko jak się dowiedzieć z jaką konfiguracja moja honda wychodziła? Gdzie znajdę centralkę z tego alarmu? Mruganie było migaczy bo wcześniej mrugała teraz jej coś odwaliło i przestała. Gdzie jestem w stanie sprawdzić ile ma MHz pilot ?
Jeden z tych pilotów jest na 434Mhz a drugi na 315MHz.
Oryginały są niestety drogie dalej nawet używane.
Chyba, że w mojej hondzie jest jakaś inna sekwencja programowania.Last edited by Ziome3eknh; 09-01-2025, 07:05.
Comment
-
Zamieszczone przez Ziome3eknh Zobacz postaGdzie znajdę centralkę z tego alarmu?
pokazane gdzie jest foto 13.
a tutaj Sedan:
honda_manual.pdf
Zamieszczone przez Ziome3eknh Zobacz postaGdzie jestem w stanie sprawdzić ile ma MHz pilot ?
tu coś widać: Zepsuty pilot centralnego zamka
Zamieszczone przez Ziome3eknh Zobacz postaChyba, że w mojej hondzie jest jakaś inna sekwencja programowania.Last edited by rambo7; 10-01-2025, 08:41.Kierownik Działu Diesla
Comment
Comment