Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

kontrolka srs - blad 21

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• kontrolka srs - blad 21

Witam serdecznie,

od kupna auta mialem problem ze swiecaca sie dioda srs - zapalila sie po przejechaniu kilkuset km... po jakims czasie zainteresowalem sie tematem i zresetowalem komputer poduszek - pomoglo na jakis miesiac - kontrolka zgasla i wszystko bylo fajnie...
    jakis czas temu w czasie jazdy znowu zapalila sie kontrolka. Probowalem pare razy zresetowac komputer airbaga, ale nic nie pomaga, kontrolka caly czas sie swieci... zrobilem samodiagnostyke i wyskoczyl blad 21. Z tego co znalazlem jest to "Poduszka pasażera - przerwa w obwodzie "

i teraz moje pytanko - jak mozna naprawic owa usterke? poradze sobie z tym czy do mechanika jechac?
    musze to szybko zrobic, bo bylem na badaniach i cofneli mnie wlasnie z racji tej kontrolki...
    chyba ze zastosowac jakas kombinatoryke i podpiac ta lampeczke pod kontrolke check engine np... ewentualnie wykrecic zaroweczke :P ale kojarzy mi sie ze kontrolka zapala sie na chwilke jak check engine po przekreceniu zaplonu...

za pomoc z gory dziekuje i pozdrawiam

Edit: ja pierdziele - jeszcze w zlym dziale temat zapodalem, bo dopiero spojrzalem ze to VII gen, a moja hania to VI gen... jakby ktoryz z mod'kow mogl przeniesc - bylbym wdzieczny
    Last edited by didlet; 11-10-2010, 09:23.

Jak znalazłeś błąd, który oznacza "Poduszka pasażera - przerwa w obwodzie" to sprawdź czy kable dochodzące do poduszki pasażera nie są gdzieś przełamane albo na jakiejś wtyczce się nie poluzowały. Jak wiesz co jest winne to poszukaj tej przerwy w obwodzie.

Comment

niby masz rację, ale szczerze nie mam pojęcia gdzie tych przewodów szukać xD i słyszałem że przy takiej zabawie kabelkami (przy podłączaniu / odłączaniu) może poduszka wywalić... to prawda czy mit?

Comment

Przewody są w peszelkach zakończone żółtymi wtyczkami.
        Honda Civic MB2 2000r. liftback 5D. D16W4

http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=20077

Comment

Working...
        X