Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czujnik otwarcia tylnej klapy sedan

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Czujnik otwarcia tylnej klapy sedan

Witam

Mam nastepujący problem świeci mi sie cały czas kontrolka od tylnej klapy chociaż kalapa bagażnika jest zaknięta.
    Sprawdziłem wyłącznik przy zamku i jest w porządku myslę że problem może tkwić w kablu co o tym sądzicie.
    Mam jeszcze prośbę jakby ktoś posiadał schemat jak leci kabel i gdzie jest podłączony w kabinie i mógłby mi podesłać byłbym wdzięczny.

Z góry dziękuję

znalazłem problem był związany z masą , tzn gdzieś izolacja od alarmu się przetarła co prawda nie szukałem tego przetarcia tylko położyłem nowy kabel.
    Last edited by rambo7; 16-07-2012, 09:23. Powód: po sobie stosuj edycję

tzn co dokladnie Ci sie dzialo? ja mam podobnie i tez wlasnie zastanawiam sie czy to nie problem z masa. raz swieci, raz nie,

Comment

Witam
      Mam podobny problem. W moim przypadku wogóle nie ma sygnału otwarciu tylnej klapy na zegarach. Nie zapala się oświetlenie bagażnika. Brak napięcia na czujniku otwarcia tylnej klapy. Potrzebowałbym schematu instalacji tego obwodu i jego trasy. Plus musi przychodzić jakoś bezpośrednio od akumulatora lub po centralnym zamku bo na pewno nie po kluczyku gdyż nie miało by to sensu

Comment

Panowie,
        czy problem został rozwiązany?

Comment

wątek jest dość stary i jeśli chodzi o tę kwestię to:
          Zamieszczone przez luqx Zobacz posta
          znalazłem problem był związany z masą , tzn gdzieś izolacja od alarmu się przetarła
          musisz coś więcej napisać, czy interesuje Cię jeszcze coś innego, bo jeśli chodzi o temat - to powinien być zamknięty.
          Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
          X