witam.Mam problem,nie działa prędkościomierz.Hondę kupiłem z rozbitym przodem,do naprawy wyciągałem silnik i skrzynię.Po włożeniu go po naprawie i podpięciu instalacji,została mi jedna lużna kostka w okolicach skrzyni biegów.Myślę,że ona jest przyczyną niesprawnego prędkościomierza.Problem w tym,że nie mam pojęcia gdzie ją podpiąć.Może ktoś wie gdzie znajduje się w skrzyni biegów wtyczka od prędkościomierza?A i nie wiem również co powinno się znajdować na odpowietrzniku,który jest umieszczony w górnej części skrzyni przy cięgnach zmiany biegów.Civic 1.4 2003rok.Pozdrawiam użytkowników.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
prędkościomierz nie dziala
Collapse
X
-
Wtyczka powinna być wpięta w czujnik prędkości (impulsator) na skrzyni biegów. Myślę, że w VII jest podobnie jak w V i VI gen. Na odpowietrzniku nie mam pojęcia co powinno być (chyba nic, w końcu to odpowietrznik, ewentualnie jakiś kapturek, żeby się syf nie dostawał)Moja była: Honda CRX del Sol VTi B16A2
Moja była: Honda Civic '92 EG8 1.5 (D15B7) automat (V gen) sedan 4D wer. USA
TPGarage - MECHANIKA - DIAGNOSTYKA - KLIMATYZACJA - WULKANIZACJA - SPAWANIE TIG/MIG - SPAWANIE PLASTIKÓW - PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH
PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH - WARSZAWA I OKOLICE
OGLĘDZINY SAMOCHODÓW PRZEZ ZAKUPEM - WARSZAWA I WOJ. MAZOWIECKIE
-
no jak w skrzyni biegow zostala ci wtyczka to jest ona od czujnika predkosci, a ten powinien miec podlaczony wtyk zeby dzialal predkosciomierz...
gniazdo powinno byc zaraz kolo miejsca, gdzie wisi ci wtyczka. jesli nie widac od góry po podniesieniu maski, a kabel jest dluzszy, to pewnie siega troche glebiej tam gdzie nie widacw 5gen jest wszystko ladnie widoczne
w VII nie wiem - ze schematu moze zobaczysz: wtyczka pod numerem 12 https://japancars.ru/cat/honda/index...nplblk=ATM0700
Comment
-
impulsator - "spidosensor" znajduje się między silnikiem a ścianką kabiny - na skrzyni, jak zdejmiesz koło lewe przód to powinien ze szkrzyni wystawać kwałek plastiku 'ala rurka o dł około 4-5cm wtyczka i gniazdo powinny mieć 3 przewody pasować -spiąć ze sobą tylko w jednej pozycji.Kierownik Działu Diesla
Comment
Comment