Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

stuki w zawieszeniu

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• stuki w zawieszeniu

Witam,
    mam problem w z zawieszeniem w swoim Civicu. Czasami coś stuknie z przodu -sporadycznie - (takie sprężyste uderzenie), wymieniłem już sworznie wahacza górnego i łączniki stabilizatora jest dużo lepiej ale czasami coś się odzywa , najgorzej jest jednak z tylnym zawieszeniem. stuki słychać najbardziej podczas jazdy w czasie deszczu lub w niższych temperaturach. co dziwniejsze czasami stuki słychać podczas samego wsiadania do auta.( sprężyste stukanie) mechanik stwierdził do wymiany małe cukierki wahacza poprzecznego - (wymieniłem już całe wahacze bo nie były dużo droższe od samych cukierków) jednak to nie pomogło.
    macie może jakieś pomysły co to może być?? może ktoś z was miał już takie objawy?? pzdr

kolego podjedz jeszcze raz do twojego mechanika niech ci sprawdzi tulejki z tylu za pomoca lyzki niech podwazy kazda tulejke i zobaczy w jakim jest stanie cukierki to wiadomo latwo zobaczyc czy sa pourywane a z przodu tez sprawdz tulejki na dolnym wachaczu najszybciej leci ta tulejka od amorka

Comment

A z tyłu jeśli już wymieniłeś wahacze górne poprzeczne (te z małymi cukierkami) i cukierki są całe to zainteresuj się tulejkami w wahaczach dolnych poprzecznych, to te do których przykręcone są kolumny z amorami.
      Honda Civic MB2 2000r. liftback 5D. D16W4

http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=20077

Comment

po oględzinach doszedłem do wniosku że to może stukać tylna klapa. była kiedyś podparta i jak się przyjrzeć to jest ona delikatnie krzywa. okleiłem zamek taśma izolacyjną i mocno zatrzasnąłem i na razie zrobiła się cisza. chociaż muszę jeszcze przeprowadzić testy podczas jazdy w deszcz. wtedy to stukanie było najgłośniejsze. pzdr

Comment

Working...
        X