Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

łożysko przód - jaka firma?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• łożysko przód - jaka firma?

Witam.
    Koledzy ostatnio zaczęło mi buczeć, huczeć, furczeć no i ogólnie już wyczuwam lekki luz na lewym przednim kole czyli diagnoza prosta- łożysko do wymiany:/ Pytanie tylko jakiej wziąć firmy? Na początku wolałbym uniknąć wszelkich wysyłek na Alledrogo dlatego popytałem w sklepie na mojej mieścinie i teraz tak:
    -za 60zł jest MaxGear
    -za 99 JC
    -za 160 NK.
    Pytanie, czy najtańsze z podanych będzie faktycznie taką kaszaną jak cena mówi czy jednak nie ma jeszcze takiej tragedii i można je spokojnie brać? Miał ktoś z Was do czynienia z którąś z wyżej podanych firm? Ja jedynie z JC ale to była jedna z tulejek tylnego wahacza więc nie ma co porównywać...
    Wolałbym oszczędzić trochę kasy gdyż ostatnio już i tak miałem sporo wydatków na Haneczkę. Doradźcie coś

edit:
    Jeszcze jedno ale to już tak z ciekawości. Czy po wymianie tego łożyska będę musiał znowu jechać na geometrię? Coś mi się wydaje że aby je wcisnąć na prasce trzeba wymontować całą zwrotnicę i wtedy ponowne ustawianie zbieżności jest nieuniknione, mam rację? Trochę
    by mnie taki fakt wnerwił bo miesiąc temu już na niej byłem i teraz znowu... :/
    Last edited by Gość; 13-05-2010, 17:29.

zobacz jeszcew jakiej cenie jest łożysko firmy kanaco japońskie bardzo dobry zamiennik

Comment

To że kanaco jest dobre to wiem bo rok temu wkładałem całą piastę z łożyskiem tej firmy na tył ale po pierwsze niestety jej nie mają a po drugie pewnie nawet jakby mieli to za niezłą sumkę- rok temu za całą piastę dałem 340zł:/
      Tutaj znalazłem jakiś sklep we Wrocku niedaleko mnie ale... kurcze ta firma... TECHNOSTART:/ pierwsze słyszę...

edit: właśnie wróciłem z nocki z pracy i kilku znajomych powiedziało że by nie brało akcesoriów z takich marek jak te co podałem wyżej ale chciałbym abyście jeszcze Wy się wypowiedzieli w tej sprawie. Powoli jednak chyba już by można zacząć przetrzepywać Alledrogo- KOYO to rozumiem dobra firma? Jeśli chodzi o rolkę do rozrządu to właśnie ją mi polecano najbardziej więc chyba łożysko też będzie ok. Mam rację? https://www.allegro.pl/item100377332...civic_crx.html
      Jeszcze jedno. Zawsze myślałem że mam EJ9 a na allegro widzę ze jest coś takiego jak ej93 i ej95. Czym one się różnią i która to moja?
      Last edited by Gość; 14-05-2010, 06:39.

Comment

Łożysko zobacz jeszcze SKF
        Zbieżności nie powinneś przestawić bo zwrotnicę założysz tą samą

Comment

Odświeżam temat. W najbliższym czasie z znajomym będziemy wymieniać łożysko z przodu w jego 5D '98. Co do łożyska wybraliśmy SKF, myślę że dobry wybór, w innym samochodzie są założone i nie ma problemów. Koledzy chciałem się dowiedzieć z jaką siłą dokręcić łożysko? Używać klucza dynamometryczny jeśli tak to z jaką siłą? Czy po prostu dokręcić aż dojdzie?
          - Stuk! Puk!
          - Kto tam?
          - Panewka!

--- Moje 5D ---

Comment

181Nm (nakrętka na przegubie)

Comment

Co do jakości MaxGear przekonałem się osobiście ,a mianowicie w samochodzie firmowym Mercedesie Sprin. padła pompa od wspomagania i szefostwo z racji oszczędności wymieniło na MaxGeara. Wytrzymała raptem o ile pamiętam miesiąc. Co do JC to też nie lepiej. Z braku wiedzy i kasy wymieniłem tuleje w zawieszenie tylnym w Hondzie. Padły po roku. Chociaż wymieniałem łożysko z piastą jakoś ponad 50 tys. km temu wybór padł na JC. Jeżdżę do tej pory i wszystko w porządku. Kumpel który sprzedawał mi je twierdził że nie raz widział zapakowane w piastę JC łożysko SKF . Być może i mnie się trawiła piasta JC z lepszym łożyskiem. A co do jakości Nk to nie powiedział bym że nie warto. Mam wymienione w Hondzie dwa górne wahacze i przejechane też ponad 50 tys. km i na razie wszystko w porządku. Wymieniałem ostatnio drugą piastę i zakupiłem firmy NTN. Na razie w porządku. Decyzja należy do ciebie. Dobre łożyska ma na pewno NTN, SKF, KOYO .

Comment

ja polecam SKF-a, do civi wygląda to tak - łożysko koła, fakt ze drozsze niz maxgear czy kager, ale rekompensuje to jakoscia, ktora jest swietna. polecam, pzdr

Comment

Working...
                X