Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

drgania przy hamowaniu

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• drgania przy hamowaniu

witam mam problem, przy hamowaniu czuć drgania w prawym przednim kole czy to będzie końcówka drążka stabilizatora czy raczej sworzeń

Temat dość często poruszany na forum, np. tu jest podobny temat https://www.civicforum.pl/showthread...przy+hamowaniu

zacznij od sprawdzenia czy tarcza się nie zwichrowała.

Comment

Zamieszczone przez Kamillo20 Zobacz posta
      Temat dość często poruszany na forum, np. tu jest podobny temat https://www.civicforum.pl/showthread...przy+hamowaniu

zacznij od sprawdzenia czy tarcza się nie zwichrowała.
      ten temat któey mi podałeś jest o drganiach w czasie jazdy u mnie występują tyko podczas hamowania dodam ze niedawno wymieniałem felgi z oponami wieć koła są raczej dobrze wyważone. podczas wymiany oglądałem tercze i wyglądały ma proste

Comment

to nic trzeba sprawdzic sworznie koncowki drazkow kierowniczych ale raczej stawiam na koncowke drazka a czujesz tylko ze koło sie porusza czy jakies stuki tez dochodza?

Comment

delikatnie coś stuka ale bardzo cicho

Comment

na 100% tarcze jesli tylko przy hamowaniu odczuwasz drgania sam mialem podobny problem po zmianie tarcz klockow przejechalem okolo 5000 km i ponownie musialem zmieniac tarcze i teraz jest ok

Comment

tak moze bysc tarcza wjechales na goracych hamulcach w kaluze i wystarczylo....

Comment

to jednak tarcza, była tak przetarta ze od wewnętrznej strony samochody na tarczy były wżery. Tarcze wymienione klocki też i teraz wszystko gra! Dziękuje za zainteresowanie tematem. Mam jeszcze jedno pytanko, do tarcz przykręca się dwie śrubki, czy muszę je przykręcić bo nie było ich w zestawie z tarczami i ciężko takie dostać

Comment

chyba musisz z tego co sie domyslam to te sruby mocuja tarcze dopiasty?? jednak i tak jest ona dociskana przez sruby mocujace kolo ale lepiej znajdz takie sruby i zamocuj tarcze

Comment

Poszukaj w sklepach''metalowych''twardość 8.8 lub na szrotach.

Comment

Working...
                    X