Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

sprezyny z regulacja do 8cm

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• sprezyny z regulacja do 8cm

Witam! na internecie znalazłem sprężyny z regulacją do civica VI podnoszące do 8cm. i tu moje pytanie czy one są bezpieczne?? zabezpieczenia nie wyglądają na solidne. Firma Bomz z USA https://photos04.allegroimg.pl/photo...1/03/863310348
    cena 330zł za nowe. Zawieszenie posiadam sportowe koni lecz na zimę jest za niskie i chciałbym moją honde podnieśc o parę cm. proszę o opinie. pozdrawiam!

Daj sobie na wstrzymanie.

Po pierwsze jakość znikoma, po drugie sprężyny twarde jak beton przez co wcale nie wybiera nierówności tylko auto na dziurach podskakuje jak piłeczka pingpongowa.

Co masz za Koni, że nie masz regulacji ?

Troche dziwne, bo regulacji wysokości nie ma tylko w str,t a sporty czy tymbardziej gwint mają regulacje wysokości.

Sprawdź, bo może nawet nie wiesz, że masz regulacje wysokości.
    Mój Paździerz D14+

sigpic

Comment

serio nie mam... nawet nie wiem jaki to model ale sądzę że stret takie auto kupiłem i na nich były 16" fele z oponami 195/55/16 matador a prześwit był znikomy może ze 2cm max na wszystkich 4 nadkolach (ledwie palce można tam wsunąc) auto trzymało się bardzo dobrze drogi.sprężyny są czerwone a amory żółte. Chcę podwyższyc ją, bo w zimie można by wykożystac do odśnieżania dróg ;( akuratnie odkąd spadł śnieg nie miałem okazji nią jeżdzic,ponieważ pracuje w Niemczech a Honda stoi koło domu i czeka na wymianę kilku podzespołów. Czy seryjne sprężyny do tych amorków to dobry pomysł?? chciałbym też podwyższyc komfort jazdy. za pomoc wielkie dzieki!

Comment

Żółte amory plus czerwone sprężyny stawiał bym nie na koni ale coś pokroju MTS, TA, GT Cup.

Amory z tych kompletów są żółte tak jak w koni tylko sprężyny w koni są niebieskie.

Tak czy siak odnośnie samego tematu to tak jak pisałem ,te sprężyny które pokazałeś jak dla mnie nie są warte niczego i będą się zachowywac tak jak napisałem w pierwszym poście.
        Mój Paździerz D14+

sigpic

Comment

kup seryjne na zime od jakiegos angola i po sprawie,ja wlasnie wymienilem i jest owiele lepiej

Comment

Zamieszczone przez spychu Zobacz posta
            Żółte amory plus czerwone sprężyny stawiał bym nie na koni ale coś pokroju MTS, TA, GT Cup.

Amory z tych kompletów są żółte tak jak w koni tylko sprężyny w koni są niebieskie.

w tym senk że widnieje na amorach znaczek koni. może sprężyny nie są od zestawu...
            do Samuraj
            a co do seryjnych to lepiej kupic sprężyny wraz z amorami czy same sprężyny i założyc na te od koni??

Comment

Jeśli faktycznie masz żółte koni (sporty) to masz regulacje wysokości za pomocą frezów na nich umieszczonych.

Wyciągasz zawias, oczyść troche z syfu, demontujesz sprężyne, przekładasz pierścień w rowek wyżej, zakładasz sprężyne, wkładasz zawias i po sprawie jeździsz wyższym autem.
              Mój Paździerz D14+

sigpic

Comment

tak mówisz? ok sprawdzę jak przyjadę do kraju odezwę się po nowym roku i napisze jak mi poszło, wielkie dzięki !! Pozdrawiam

Comment

Working...
                X