Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Skrzypienie z zawieszenia

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Skrzypienie z zawieszenia

Witam
    Mam taki problem który trwa już chyba od pół roku ale ostatnio jego częstotliwość wzrosła do 100%. A mianowicie słyszę dość głośne skrzypienie z zawieszenia - kiedyś słyszałem to raz na czas np przy dużej liczbie pasażerów i raczej z tylnej części auta. Teraz słyszę to cały czas z każdej strony! Nie zaobserwowałem zależności od rozgrzanego samochodu lub nie - ale czasem jest ciszej czasem głośniej ale zależy to chyba tylko od przypadku.
    Skrzypienie objawia się w każdym momencie jazdy - na postoju skręcając delikatnie kierownicą (lewo prawo), na postoju "ręcznie kołysząc auto", w trakcie hamowania i przy wyższych prędkościach (chociaż wtedy mniej słychać). I nie zależy to chyba również od mrozu.
    Nie wiem jak to dokładniej opisać - czy ktoś ma jakiś pomysł?

wiesz podjedz do swojego mechanika na sprawdzenie tulejek przod i tyl moze to gumowe czesci amorkow te co sa w kolumnie w srodku

Comment

Zamieszczone przez kamilovsky
      sworznie wahacza do wymiany,górny i dolny najlepiej zrób razem.
      Ta i skrzypi z tyłu

Koledze to chyba trzeba podziękować za naciąganie na koszta.

Napisz może jeszcze jakie masz amortyzatory seryjne czy jakies zamienniki typu MTS, TA Technix, GT Cupline bo to dużo wyjasni
      Mój Paździerz D14+

sigpic

Comment

U mnie skrzypią tuleje wahacza poprzecznego... Objawy podobne.

Comment

Nie mam pojęcia jakie mam amortyzatory - ja z nimi nic nie robiłem a paru poprzednich właścicieli - nie wiem.
          Ale problem się narazie rozwiązał: nie skrzypi już dobrych pare, parenaście dni. Całkowita cisza...
          No i jak tu coś zrozumieć?

Comment

Working...
          X