Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Problem z tylnym zawieszeniem

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Problem z tylnym zawieszeniem

Mam problem z moją henią, strasznie zdziera tylne opony od wewnętrznej strony tak samo prawe jak i lewe koło, wymieniałem niedawno tyleje w zawieszeniu ale nadal mam wrażenie że tylne koła stoją pochylone górą do wewnątrz, czy można jakoś regulować zbierzność

W hondach reguluje się zbieżność tylnych kół. W tylnym zawieszeniu masz po dwa na stronę krótkie wahacze poprzeczne, dwa z nich (po jednym na stronę) są regulacyjne.
    Honda Civic MB2 2000r. liftback 5D. D16W4

http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=20077

Comment

na jakiej zasadzie jest regulowana zbieżność tymi wahaczami?

Comment

Jedna tuleja w każdym wahaczu regulacyjnym jest skręcana na tzw. "fasolce". można przesuwać, tyle że bez przyrządów sam nie ustawisz prawidłowo, jedź do warsztatu który robi geometrię.
        Honda Civic MB2 2000r. liftback 5D. D16W4

http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=20077

Comment

czy to prawda że regulując kąt pochylenia koła tylnego i jego zbieżność trzeba regulować również zbieżność przodu???

Comment

Witam
            Jestem posiadaczem Hondy Civic Vi gen 2000 rok sedan. Zauważylem że ścina mi od wewnątrz opony obie. Z przodu pięknie nic. Nie siąga itd. Ale tył nie za bardzo. Co może powodować taką sytuację(wyrobiona część?) czy tylko jakieś złe ustawienie? Czy to prawda że w hondach civic z tyłu ustawia się zbieżność? Kąt pochylenia kół?

Comment

zbieznosc z tylu sie ustawia, z przodu wahacza wleczonego jest poprzeczny wahacz kompensacyjny i na nim sie ustawia a dokladniej popuszcza sie wewnetrzna srube i przesuwa ten wahacz, kata pochylenia na seryjnych wahaczach nie ustawisz

Comment

Working...
              X