Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wymiana cukierków koszt

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Wymiana cukierków koszt

Witam,

zastanawiam się nad wymianą tulei tylnego zawieszenie, bo cukierki mam w nie najlepszym stanie, chociaż nic specjalnie nie czuć w czasie jazdy. Jednak wyglądają jakby miały się zaraz rozpaść

Poza tym po przejeździe przez tzw. garby całe zawieszenie trzeszczy.

Znalazłem te poliuretanowe tuleje
    RPM Racing Precision Motorsport: Honda Civic Zestaw naprawczy zawieszenia tylnego, wersja EU

Czy ktoś wymieniał cały komplet u mechanika. Zastanawiam się nad kosztem takiej operacji.

Pozdrawiam
    Szukasz instrukcji do Hondy Civic VI? Zajrzyj w paszczę chomikowi

Na temat całego kompletu nie mogę się wypowiedzieć.
    Natomiast mogę Ci doradzić, żebys na tych konkretnych ze zdjęcia nie oszczędzał.
    Zamienniki wytrzymują duuużo mniej i na dłuższą mete warto pójść do ASO i wziąć oryginały.

Comment

Ktoś tu wkładał te "sportowe" ale kto ...

Na różnych forach zdania troszkę jakby przeważające na pozytyw dla tej opcji

Comment

oryginał 120zł/szt, robocizna 100-150 za stronę + ustawianie zbieżności/geometrii tylnich kół
        Last edited by Gość; 03-09-2009, 22:24.

Comment

chlopie zamowilem poliuretan u goscia co zrobil mi na zamowienie malego cukierkzalewanego...tam z rpm podobno jest ok ale slyszalem ze cukierek lubi wyslizgnac sie.wal na pw to dam ci nr do chlopa co zalewane ci zalatwi tylko trzeba czekac troche... ja w sobote bede robic dolny tykly wachacz plus gorny tylny wachacz z malym cuksem z poliuretanu wszystko .sam badae robic.sama przyjemnosc chocbym mial cala niedziele w garazu siedziec.hee.kocham robic cos przy mijej hondzi... maly cukierek od tego ziomka...reszta od bikopur-strongflex(to samo so w rpm leb w leb)
          Last edited by Gość; 03-09-2009, 22:36.

Comment

cukierki tylnbe orginal w moim przypadku 110 zl szt a wymiana 30 zl za strone

Comment

Gdzie tak tanio wymieniają???
              Honda Civic MB2 2000r. liftback 5D. D16W4

http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=20077

Comment

@kosmo drogo tam u was, 100zł to ja dałem za obie strony
                Za to 30zł/strona to już w ogóle tanio.

Comment

w morawicy obok krakowa tam jest warsztat co hondy robia i am wymianielm cukierki za 30 zl za strone

Comment

na tych dużych ciekierkach nie oszczędzaj - nie warto - dwa razy częściej będziesz to robić.
                    Cena zamiennika to ok.50zł oryginały ok.120zł sztuka.
                    Koszt wymiany obydwóch to ok.100zł - wszystko zależy od mechanika (ustyawienie zbierzności i geometrii kół łącznie z wymiana)

a tak p.s. strasznie porwanego go masz - musi ci strasznie "dzwonić"

Comment

Dzięki za odpowiedzi. Muszę się tym zainteresować bliżej. Co do dzwonienia, to nic nie słychać oprócz trzeszczenia całego tyłu po przejechaniu przez nierówność poprzeczną. Pozdro

Comment

Zapłać każdą cenę i wymień ten badziew-całe życie przed tobą.
                        Mam prasę 12 ton-podjedż.
                        ビートル ジョン

Comment

Bardzo chętnie bym podjechał, dzięki za propozycję, ale z Łodzi mam kawałek drogi

Muszę znaleźć kogoś na miejscu w Łodzi

Comment

Working...
                          X