Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Stukanie w zawieszeniu

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Stukanie w zawieszeniu

Witam,

Czy ktos z Was mial podobne objawy.
    Na wertepach stuka mi w przednim prawym kole dosc glosno.
    Jak naciskam na maske nad kolem to cos tam skrzypi.
    (Domyslam sie, ze bez zobaczenia samochodu ciezko cokolwiek powiedziec, ale moze macie jakies rady jak moge sam to sprawdzic i zobaczyc co jej dolega).

Wybieram sie w piatek do Chalup i tak sie zastanawiam czy to bedzie bezpieczne i czy niczego sobie nie zniszcze.

Szukalem jakiegos mechanika w Warszawie, zeby to ocenil fachowym okiem, ale Ci co wydaja sie rzetelni niestety nie maja na ten tydzien czasu, a inni juz przez telefon nie budza zaufania.

Stracilem nadzieje, ze kogos mi sie uda znalezc... jedyna nadzieja w Was Koledzy

Kolego to może byś np sworzeń wahacza. Jesli jest na dobiciu albo guma poszla to może sie nawet koło urwać! Nie żebym straszył ale to sie zdarza. Podjedz na stacje kontroli pojazdów tam nie ma kolejek, a na trzepakach Ci sprawdzą.

Comment

Dzieki, w sumie nie pomyslalem o tym.

pozdrawiam

Comment

Witam
        Mam podobne stuki w zawieszeniu i wogole jak jade w 3-4 osoby to na kazdej dziurze czuje jak tym i dobija i strzasznie wali
        Wymienilem wszystkie tulejki z tylu(cale nowe wachacze od zbierznosci,cukierki oraz te 3 tulejki na dolnym wachaczu i dopiero pozniej zauwazylem ze jest jeszcze maly wachacz k\nad kolem z boku amora :-)

Tylko nie wiem czy to warto juz wymieniac ?
        Czy to raczej moga byc amory, sprezyny ?

Comment

Sprężyny ... głuchy stuk często pogarszający się podczas deszczu lub po prostu na mokrej nawierzchni.
          Ale nie koniecznie winą jest sprężyna sama w sobie - po prostu przy skoku uderza o pierścień, a gdy jest mokro może nawet ciut się przemieszczać w gnieździe ... i stąd hałas.
          Last edited by Gość; 03-09-2009, 15:18.

Comment

Witam, ja również mam problem z zawieszeniem, od jakiegoś czasu słyszę w lewym kole przy hamowaniu i przyspieszaniu "klikanie" przy wybojach tym bardziej, sworznie wahacza są nowe - przydarzyła mi się taka sytuacja co kolega wcześniej pisał - urwał się sworzeń i koło odpadło, na szczęście toczyłem się na parkingu 2/h i nic wielkiego się nie stało, myślałem że klikanie ustąpi po wymianie sworzni a tu nic dalej tak samo, jak hamuję i zwiększa się nacisk na przednie koła to słyszę klikanie np 3-4 kliki, później przy ruszaniu podobnie. CO TO MOŻE BYĆ??

Comment

mam dokładnie to samo, a jestem świeżo po wymianie końcówki drążka kierowniczego - co to może być?

Comment

Witam, może ktoś z was mi podać przybliżony koszt wymiany sworzni zawieszenia przedniego + przeguby i takie tam. byłbym wdzięczny gdyż słyszę skrzypienie w lewym wahaczu.

Comment

Working...
                X