Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Głośne zawieszenie model 5D

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Głośne zawieszenie model 5D

Chciałbym się dowiedzieć czy to normalna sprawa w tym modelu, objawia sie to przy przejeżdzaniu przez krótkie nierówności np tory takim "tępym" waleniem w tylnym zawieszeniu dość nieprzyjemnym, ale może to zawieszenie tak pracuje? Samochód prowadzi się super i raczej nie ma jakiś luzów w zawieszeniu, wymieniałem cukierki (gumy były pęknięte) i na początku myślałem że to one są powodem, ale nic się nie zmieniło na lepsze.

Tak, normalna sprawa w tym modelu

U mnie sporo dała wymiana sprężyn, aczkolwiek w niedalekiej przyszłości mam w planach wymianę tulejek dolnego wahacza - dam znać po tym czy warto

Comment

Zamieszczone przez shczepcio Zobacz posta
      Tak, normalna sprawa w tym modelu

U mnie sporo dała wymiana sprężyn, aczkolwiek w niedalekiej przyszłości mam w planach wymianę tulejek dolnego wahacza - dam znać po tym czy warto
      Nierzadko zdarza się, dźwięk podobny do uderzenia gumowym młotkiem w sprężynę - zwłaszcza jak jest wilgotno lub deszczowo, lub przy jedździe po nierównościach.

Problem podwodują obracające się lekko sprężyny w McPersonach. Aby rozwiązać problem należy na 1szy zwój sprężyny nałożyć kawałek węża gumowego. To typowy problem tego modelu.

Jedym słowem - TTTM (ten typ tak ma)
      Last edited by MikeFoto; 18-07-2009, 08:57.
      Moje MB2: 5D MB2 - Stanced Civic VTi-S Style
      Moje FK2: 5D FK2 GP Executive

Comment

Zamieszczone przez MikeFoto Zobacz posta
        Nierzadko zdarza się, dźwięk podobny do uderzenia gumowym młotkiem w sprężynę - zwłaszcza jak jest wilgotno lub deszczowo, lub przy jedździe po nierównościach.

Problem podwodują obracające się lekko sprężyny w McPersonach. Aby rozwiązać problem należy na 1szy zwój sprężyny nałożyć kawałek węża gumowego. To typowy problem tego modelu.

Jedym słowem - TTTM (ten typ tak ma)
        Oto chodziło, dzięki a radę bo tez się nad tym głowiłem

Comment

Working...
        X