Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

rozpórka kielichów

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• rozpórka kielichów

Witam Wszystkich
    postanowiłem usztywnic swojego civica,montujac rozpórke kielichów(przednią górną)...lecz nie wiem jak ja prawidowo zamontowac?? obczytałem mnustwo postów na ten temat i zawsze jest pytanie czy jesli jest rozpórka uzbrojona w śrube rzymską to montuje sie ja na samochodzie który stoi twardo na kołach czy gdy jest na podnosniku????
    Czy ktos z Was montował rozpórke lub wie kaj to prawidłowo zrobic??? prosze o pomoc
    D14A4, SOHC, 16V, 1396 cm ,90 KM

Słuchaj rozpórkę zakłądasz na samochodzie, który stoi na kołach. Dowodem na to są ziomki, którzy pakowali rozpórki na podnośniku, a po opuszczeniu auto stało na 3 kołach Dolne montujesz na kanale. I jeszcze jedno, rozpórka jak nazwa sugeruje ma rozpierać, a nie ściągać.

Comment

a konieczne jest ustawianie zbierznosci???

Comment

Bez przesady Przy zakładaniu każdej rozpórki robił byś zbieżność ?? Geometrii też nie musisz

Comment

a no własnie ten kto zbytnio sie nie zna pewnie by tak postąpił
          dzieki

Comment

Co to jest i czemu służy ?

Cześć , Jak w temacie , co to i czemu służy ?

Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka

Comment

Rozpórka kielichów, służy do usztywnienia karoserii oraz polepszenia właściwości jezdnych samochodu. Sam mam założoną i jest "niebo a ziemia " w porównaniu do jazdy bez rozpórki
              Moja ko-Hanka http://www.civicforum.pl/showthread....ck-Mój-TYPE-R

Szerszeń by grzes41gt https://www.civicforum.pl/showthread...�-by-grzes41gt
              sigpic

Comment

Lepiej trzyma w zakrętach i ponoć zapobiega pękaniu przedniej szyby.
                Oryginalne perfumy
                wuko

Comment

Ta ze zdjęcia akurat niczego nie usztywnia Mam gdzieś filmik jak leży na falbanku i naciskam ją jednym palcem ,a ona ugina się ze dwa centy.

Comment

Working...
                  X