Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Amortyzatory tył Civic miękkie

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Amortyzatory tył Civic miękkie

Wymieniam sobie amortyzatory tylne razem z tulejami wahacza poprzecznego dolnego.
    Kyb wylał z jednej strony i stąd ta wymiana. Drugi równie ważny powód, a może nawet ważniejszy
    to hobby i rozrywka - bo lubię. No i chciałbym, żeby tył nie był zbyt twardy. Jakie amortyzatory kupić w związku z tym ?
    Kayaby chyba nie kupię, bo z tego co widzę to są albo bardzo twarde, albo ktoś założył nie od tego modelu, bo sprężyna
    na amorze jest wykrzywiona w osi po zdjęciu amora z samochodu.
    No i tuleje. Z lewego wahacza już wszystkie trzy wyskrobałem i teraz jakie polecacie kupić ?
    Samochód Civic angielka 95rok 5drzwi oczywiście 6gen. 1,4i, 90KM. D14a2, MA8.
    Pozdrawiam.

No to sam sobie odpowiadam, może komuś się przyda. Jeśli chodzi o tuleje to na 100% pasują Hebest HAB-148 - skrajne i HAB-051 środkowa pod amortyzator.
    Albo odpowiedniki innych firm. Amortyzatory wziąłem od Mega Sport z odbojami i osłonami. Okazało się, że miałem wciśnięte Kayaby od innego modelu. No po prostu podziwiam gościa, który to zrobił. Na razie wymieniona lewa strona, ale różnica jest już kolosalna.

Comment

Working...
    X