Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Przegub wewnętrzny - pomoc w szukaniu.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Przegub wewnętrzny - pomoc w szukaniu.

Dzień dobry,

W moim aucie został założony nowy przegub wewnętrzny FEBEST PRZEGUB WEWNĘTRZNY 0311-EJLH na prawą stronę. Podczas jazdy na prostej drodze występują drgania. Chciałbym wymienić na odpowiednią część i potrzebuje pomocy w szukaniu. Jakiej firmy szukać przegubu dobrej jakości. W sklepach motoryzacyjnych mają zewnętrzne i wewnętrzne ale tylko lewą stronę a ja potrzebuję prawą (bo już mam zamontowane dwa lewe wew. przeguby). Więc zostaje mi szukanie w internecie.

SHHMB2760XU125419

Prośba o też o podpowiedzi co wpisywać żeby szukać części do mojego modelu auta.

Zamieszczone przez matt_rac Zobacz posta
    W moim aucie został założony nowy przegub wewnętrzny FEBEST PRZEGUB WEWNĘTRZNY 0311-EJLH na prawą stronę
    A masz ten stary przegub? Czy go rozebrałeś i dokładnie sprawdziłeś? Być może z drugiej strony ci poleciał. Jeżeli tego nie zrobiłeś to rozbierz i sprawdź pod kątem wżerów innych uszkodzeń, jeżeli wszystko będzie ok to te same czynności wykonaj z drugim przegubem wewnętrznyM i dopiero postaw diagnozę. FEBEST raczej powinien być dobrym zamiennikiem, jeszcze eurodriver shaft parts a najlepszym możliwym to OEM.
    Last edited by gkill; 09-08-2023, 14:44.

Comment

Mechanik wymienił, ja zamówiłem części takie jakie chciał.
      Problem stukania przy przyspieszeniu od 70kmh został wyemitowany ale teraz mam drgania których wcześniej nie było.

Comment

Bardzo dobry jest SPIDAN 0.021529, i taki wychodzi mi z Twojego nadwozia. Jednak ma inne ilości zębów i średnicę…
        Ale zweryfikuj czy to oby napewno przegub niesie drgania.
        Last edited by icmarek; 09-08-2023, 20:40.

Comment

Zamieszczone przez gkill Zobacz posta
          A masz ten stary przegub?
          no właśnie nie mam go

Comment

Znalazłem dostępne, który najlepiej?
            Maxgear 49-1630
            NTY NPW-HD-003
            Pascal G84002PC
            Chyba że są dostępne jeszcze inne.

Comment

Working...