Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Dziwne pukanie z tylu!

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Dziwne pukanie z tylu!

Witam mam pytanie od jakiegos czasu cos mi stuka z tylu na dziurach dzwiek wydziela sie jakby z okolic tylnej polki z prawej strony w szystko jest skrecone dobrze w bagazniku tez jest ok czy moze tak byc ze amortyzator sie odkrecil u gory????bo juz nie mam pomyslu na to!!

mam taki sam problem, gdy zjeżdżam z krawężnika (nie zawsze) słyszę jakiś stuk z tyłu (coś jakby puknęło w metal), początkowo obwiniałem pęknięte nadkole (plastyk miedzy bagażnikiem-siedzeniem) ale aktualnie po sklejeniu stuk nadal od czasu do czasu występuje, mimo iż w bagazniku wszytsko dobrze przymocowane

Comment

No wlasnie ciekawa sprawa moze to gorne mocowanie amortyzatora??

Comment

Jak jeszcze miałem Fiestę, to taki stuk oznaczał dobitego amora. Odboje już były tak dobite, że metal uderzał o metal. Tym bardziej jest to prawdopodobne, jeśli mówicie, że zdarza się to np. przy zjeździe z krawężnika (wtedy amor mocno się ugina pod ciężarem auta). U mnie to zdarzało się już nawet na niewielkich dołkach

Comment

Zamieszczone przez Maras27 Zobacz posta
          Jak jeszcze miałem Fiestę, to taki stuk oznaczał dobitego amora. Odboje już były tak dobite, że metal uderzał o metal. Tym bardziej jest to prawdopodobne, jeśli mówicie, że zdarza się to np. przy zjeździe z krawężnika (wtedy amor mocno się ugina pod ciężarem auta). U mnie to zdarzało się już nawet na niewielkich dołkach
          oooo będę musiał to sprawdzić

Comment

u mnie też czasem tak stuknie, ale amory mam dobre, więc chyba to nie to

Comment

Proponuję tak wyregulować zamknięcie bagażnika żeby klapa nie miała żadnego luzu. Miałem podobne objawy, przeszukałem wszystko i tylko to dało efekt.

Comment

kurde panowie, ja mam to samo i nie wyglada mi na to ze to wina amora itp.....bardzo mnie to wkurza, gdy jade wolo po dolkach slychac bardzo glosno, tak jak by w bag siedzialo stado murzynow i nap.... w bebny..... ale gdy jade szybko nic nie slychac.... niewiem co to jest, bylem u mechanika i nic mi nie pomogl...

Comment

No wlasnie ja tez bylem i nic mi nie doradzil ciekawego

Comment

Zamieszczone przez daniello Zobacz posta
                    slychac bardzo glosno, tak jak by w bag siedzialo stado murzynow i nap.... w bebny.....
                    piękna wypowiedź - nie wiem czy się śmiać czy płakać....

Comment

tess---czyms cie urazilem???

Comment

molziwe ze to tlumik uderza ja mialem podobnie bo tlumik byl za wsyko osadzony

Comment

Możecie sprawdzić symerbloki... ja też miałem jakiś czas temu ten problem.... :/ wymieniłem na nowe ale w sklepach teraz takie dziadostwo sprzedają że niedługo znów mnie czeka wymana... a to stukało tylko na dołkach??? takie dobijanie w okolicach amortyzatorów???

Comment

witam kolegow.Ja mam tez problem z pukaniem tyle ze sprzodu taki metaliczny dzwiek nie zawsze jak np przyhamuje lub powoli ruszam i trafie na jakas dziure,przod byl sprawdzony wszystkie koncowki drazki,amortyzatory 70% wiec amorki odpadaja myslicie ze moze byc cos z hamulcami? bo to jeszcze nie bylo sprawdzane.ale co to ma do zeczy jakies luzy w cylinderkach? samochod nie jest stary ale pewnie od nowosci jeszcz enie bylo zagladane do hamulcow.poradzcie cos

Comment

witam
                              raffi88, to stuka tylko na dolkach,i gdy jade powoli, przy wiekszej predkosci nic sie nie dzieje,dodam ze mam sportowe zawieszenie, ma ok 6msc, juz mnie glowa od tego wszystkiego boli

Comment

Working...
                              X