Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Luzy na tylnim kole,ale jak sprawdzić co jest nie tak??

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Luzy na tylnim kole,ale jak sprawdzić co jest nie tak??

Witam Wszystkich.Podczas wymiany opon na letnie,zasugerowano mnie że mam luzy na tylnim kole.Wiem że mam przegub do wymiany,ale czy to jego wina.Czy może tuleje wahacza, a może łożysko lub piasta???????Z góry dziękuje.,,POZDRO

W tylnym kole nie masz przegubu,bo napęd jest na przód.Nie piszesz jakie te luzy-czy wzdłużne czy poprzeczne...........
    ビートル ジョン

Comment

ja tez mialem luzy. okazalo sie ze sruby przytrzymujace wachacz sie lekko odkrecily

Comment

To ładnie były przykręcone.....Tam jest odpowiedni moment siły przykręcenia wg klucza dynanometrycznego i jest dość duży.........
        ビートル ジョン

Comment

podjedz na diagnostykę i wszystko bedzie wiadomo i wtedy do roboty -a usterke koniecznie trzeba wyeliminowac

Comment

Dzięki za wskazówki.Przegląd robiłem około 1.5 miesiąca temu i nic na komputerze nie wyszło,chyba ze nic mnie nie powiedział.Znajomy podpowiedział że często są to gumowe tuleje....Jakby się tak okazało chciałbym się dowiedzić jaki koszt jest takich gumowych tulej i czy bawić się w jakieś zamienniki czy nie?

Comment

Koszt jest ok 400zl za wszystkie silentbloki zalezy tez od firmy...aha jeżeli szumią Ci tylne kólka w czasie jazdy to do wymiany sa łozyska(piasta)

Comment

Z tego co znajomy zobaczył, to są to luzy poziome, koło troche lata na lewo prawo.Proszę powiedzcie jakąś diagnoze,bo nie chce żeby mechanik mnie naciągnął na dodatkowe koszta.Z góry dzieki i pozdrawiam

Comment

jeżeli chodzi o tylejki to koszty tylnich sa rozne poczawszy od cukierkow za 110 zl orginal a tulejki wachacza to koszt 130 zl orginal te zewnetrzne a tuejki amora za 60 zl orginal zamienniki sa tansze ale tez duzo mniej trwalsze w zaleznosci ile chcesz hondiz apojezdzic za mienniki to przebieg rzedu 40 tys i juz moga byc do wyrzucenia

Comment

Dzięki za info...Tylko co ja mam dokładnie wymienić? ( Same tulejki????) Pozro

Comment

musisz podjechac do swojego mechanika niech ci sprawdzi tylne zawieszenie co jest do wymiany tak bedzie najprościej

Comment

Jak wymieniać to wszystko..Napewno goni przez cukierki które są najdroższe z tego wszytkiego miałem identyczny problem...powodzenia w odkręcaniu

Comment

Working...
                        X