Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Skrzypienie z przodu podczas skręcania.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Skrzypienie z przodu podczas skręcania.

Witam.
    Ostatnio podczas jazdy zacząłem słyszec skrzypienie wydaje mi się ze ewidentnie z przedniego lewego koła.
    Kiedy wchodzę w zakręt spokojnie nic nie słychać, dopiero gdy ten skręt jest bardziej dynamiczny wtedy idzie usłyszeć skrzypnięcie połączone z kilkoma stuknięciami. Sytuacja występuje tez kiedy robię pętle skręcajac kierownice w ktorąś ze stron do oporu. Podczas jazdy spokojniejszej, czy na dołkach, nierownościach nic nie skrzypi ani nie puka problem pojawia się tylko w wymienionych wyzej sytuacjach ale też nie zawsze. Jednak wolał bym mniej więcej dowiedzieć się co to moze być i wymienić co potrzeba Parę osób mówi że na pewno to przegub jednak stwierdziłem ze napiszę temat tutaj to może dowiem się czegoś więcej.
    Auto honda civic VI 1998r 3drzwiowa.
    Z góry dzięki

Postaw auto na równej poziomej powierzchni i zakołysz ni solidnie .Jesli będzie pukało to poproś kogoś żeby pobujał a sam połóż się na ziemi i przytrzymaj ręką po kolei elementy 2 i 4 (analogicznie z drugiej strony auta),powinieneś wyczuć jak tłuką.
    c7a6f2ef06aa2f9c097d8d3bcd236e1c-1056x527.jpg
    Kolejna rzecz to element 3,którego nie sprawdza się w tym aucie kiedy stoi ono na ziemi,oba koła muszą być podniesione wtedy szarpiesz kołem trzymajac za górę i dół.
    fcbffc125bfd1136c585d16003e21c0a-1056x526.jpg
    Górny seorzeń możesz sprawdzić na ziemi szarpiąc SOLIDNIE za gorę koła.
    Ciężko określić konkretnie co dolega ,więc na poczatek sprawdź te podstawowe rzeczy,potem w razie potrzeby pokopiemy głębiej.
    Przeguby na skrzypią tylko klekocą.Robią to najpierw na pełnym skręcie przy obciążeniu,potem w miarę zużycia kąt i obciążenie nie jest potrzebne aż tak duże aż wreszcie pęka wianek zabieraka i kulki wylatuja na ziemię.

Zamieszczone przez qbS Zobacz posta
    Auto honda civic VI 1998r 3drzwiowa.
    Dopisz w profilu brakujące dane.
    Last edited by m26; 19-12-2018, 15:12.

Comment

Working...
    X