Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Sworzeń zwrotnicy

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Sworzeń zwrotnicy

Cześć, mam pytanie związane z sworzniami zwrotnic. Mam uszkodzone osłony i planuje wymienić same gumy. Czy do wymiany gum muszę wyciągać cały sworzeń z zwrotnicy czy wystarczy odkręcić nakrętkę, wysunąć sworzeń zmienić osłonę i wsadzić z powrotem? I wie ktoś może jakie wymiary mają osłony sworzni w civic vi? Na allegro widziałem, że są 3 czy 4 wymiary, a wolałbym ewentualnie najpierw kupić osłony a potem wymieniać. A może wymiana samych osłon nie ma sensu i wymienić cały sworzeń od razu? Z góry dziękuję za pomoc .

Dla spokojnej głowy zmień sworznie, najlepiej 555. Raptem 120 zł

Jak masz Allegro Smart, to przesyłka darmowa (też od haparts)
    Auto kierownika: Honda Civic VIII gen (FD7) Comfort, R18A2, 2011r. Był Civic VI 1.4 MB2 1995r., Accord VI 1.8 CH6 2001r.
    Auto kierowniczki: Honda Civic VII gen (EU8) LS, Hatchback 5d, D16V1 2004r.

Comment

Można zmienić samą gumę bez wyjmowania sworznia,ale pod warunkiem ze ją masz i że gumka popękała "chwilę" temu.
      Pamietaj ze to jest sworzeń ciągniony i zeby sprawdzić czy jest na nich luz należy auto podnieść z obu stron a nie sprawdzać na ziemi.
      Jeśli znajdziesz pod osłoną rdzawy nalot albo ubłocony czy zaschniety smar to nawet tego nie składaj tylko zrób jak pisze pablo_see ,bo to będzie naprawa na chwilę. Kup sworznie Blue Print,oni teraz mają 555 w swoich paczkach a cene o wiele niższą.

Comment

Working...
      X