Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Eibach Pro-Kit + amortyzatory Kayaby?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Eibach Pro-Kit + amortyzatory Kayaby?

Cześć, myślałem nad wymianą sprężyn na eibach pro-kit. Przejrzałem chyba wszystkie tematy, w których wspomniane są eibachy i stąd pojawiło się moje pytanie. Zawsze była mowa o -30mm, a na stronach eibacha/intercars itp podane jest, że do EK/EJ są -35mm, a -30mm są do angielek/aerodecków. Czy te -35 to -30 w przypadku ek/ej? Trochę to mylące jest. I do tego przydałyby się jakieś amortyzatory, myślałem nad KYB excel-g (341203/341198). Będą okej czy szukać czegoś innego? Będzie pasować coś takiego razem + koła 195/50 15", żeby czasem zapakować 3/4 osoby do auta i nie mieć problemów na progach?

Z góry dziękuję za wszelką pomoc .

Pro-kit się bardzo dobrze dogaduje z Kayabami - możesz śmiało zakładać.

Zamieszczone przez jd45das Zobacz posta
    Będzie pasować coś takiego razem + koła 195/50 15", żeby czasem zapakować 3/4 osoby do auta i nie mieć problemów na progach?
    Tragedii nie będzie, ale jak przy każdej glebie musisz się nauczyć pewnych nowych nawyków takich jak chociażby wspomniane pokonywanie progów
    LIVE WELL • LOVE MUCH • LAUGH OFTEN
    sigpic

Moja była Hanula... niestety ;(

Comment

Zamieszczone przez majkel79 Zobacz posta
      Pro-kit się bardzo dobrze dogaduje z Kayabami
      No chyba szybko je zajeżdża. U mnie zajechałem już 3 komplety na tylnej osi i nigdy więcej czegoś takiego.
      Już nie wspomnę o pracy takiego zawieszenia.

Po prostu sprężyny progresywne i obniżające potrzebują amortyzatory do tego przystosowane, np. bliestein b8.

Z osobistego doświadczenia stanowczo odradzam.

Comment

A czy coilover będzie współgrał z Kayabami czy trzeba szukać innego amora z krótszym tłokiem? Od prawie roku mam obniżone MTS v3, z początku fajnie, ale teraz wydaje mi się że za miękko na zakrętach. Reszta zawiasu to seria.
        Oryginalne perfumy
        wuko

Comment

Working...
        X