Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Amortyzator olejowy + eibach pro kit

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Amortyzator olejowy + eibach pro kit

Witam, po przygodach z szybko podajacymi amortyzatorami olejowo gazowymi kayaba made in Czech, przyszedł czas na TRW. Po montażu stukaja... Ręce już mi opadają.

Co myślicie o zastosowaniu olejowych kyb made in Japan do eibach pro kit - 30mm? Jeździł ktoś na czymś takim?

Zamieszczone przez wwa00 Zobacz posta
    Po montażu stukaja...
    Nowe stukają? A nie tłucze czasem górne mocowanie?

Comment

Zamieszczone przez m26 Zobacz posta
      Nowe stukają? A nie tłucze czasem górne mocowanie?
      Tak, nowe szukają.

Montowalem je z top hatsami, myślałem z w nich tkwi problem. Zamontowalem na seryjnych czapkach i dalej to samo. Dopiero ucichlo po zamontowaniu starych.

Comment

Top hatsy do pro kit są zbędne. Prównaj długość zatoczenia na szęści osadczej tłoczyska,czy aby tuleja nie zostaje luźna.
        Nie pamiętam teraz,ale któraś firma zasosowała podstęp i amor nie pasuje do ori tulejki,natomiast dedykowana do niego tulejka nie zgniata dostatecznie oryginalnych gumek,a wszystko tylko po to żeby zmusić po czasie do zakupu reszty.
        Taki myk występuje w pralce i akordeonie,więc może w cifie też.Wiem bo dorabiałem graty na maszynach właśnie z tego powodu.

Comment

Zamieszczone przez m26 Zobacz posta
          Top hatsy do pro kit są zbędne. Prównaj długość zatoczenia na szęści osadczej tłoczyska,czy aby tuleja nie zostaje luźna.
          Nie pamiętam teraz,ale któraś firma zasosowała podstęp i amor nie pasuje do ori tulejki,natomiast dedykowana do niego tulejka nie zgniata dostatecznie oryginalnych gumek,a wszystko tylko po to żeby zmusić po czasie do zakupu reszty.
          Taki myk występuje w pralce i akordeonie,więc może w cifie też.Wiem bo dorabiałem graty na maszynach właśnie z tego powodu.
          Nie wiem o co Ci konkretnie Ci chodzi.

Ale gdy złapie za ten nowy TRW i poruszam na boki to jest luz i przy mocniejszych ruchach słychać stukanie.

Z przodu mam już prawie rok gazowe Kayaby made in Japan i chodzą aż miło m

Z tyłu przerabialem już czeskie Kayaby i TRW. Czytałem o Sachsach, Blisteinach i innych producentach z wyższej półki i wszyscy mają wpadki.

Gazowej kayaby z Japonii niestety nie mogę znaleźć, jest tylko ta olejowka. Chyba się na nią zdecyduje.

Comment

Zamieszczone przez wwa00 Zobacz posta
            Ale gdy złapie za ten nowy TRW i poruszam na boki to jest luz i przy mocniejszych ruchach słychać stukanie.
            Czyli ewidentnie wina samego amora,ale ja tego nie miałem w rękach więc brałem pod uwagę różne ewentualności,taraz ju wszystko wiadomo.

Comment

Working...
            X