Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

jak podnieść auto

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• jak podnieść auto

jak w najszybszy , w prosty sposób podnieść auto do góry

Honda Civic 1996 1,5 ils

Lewarek i podłożyć pod próg kobyłkę lub chociaż zdjęte koło.

Comment

Pod próg? Biorąc pod uwagę, że auto kolegi UFokera ma 21 lat nie ryzykowałbym podkładania czegokolwiek pod próg. I podnoszenia pod próg przy pomocy lewarka.

Comment

Kolega Ufoker założył ten sam temat dwa razy... https://www.civicforum.pl/showthread...niesienie-auta

I pewnie chodzi mu o podniesienie auta nie na lewarku tylko o zwiększenie prześwitu.. a tutaj to tylko zmiana sprężyn zaradzi nic więcej, żadne większe koła.. można niby tak to zrobić ale to nie jest fachowe, zmienia się przekłamanie licznika km, prędkości, może ocierać o nadkola itp..
        Moja łódka Civic..
        Mój "klekocik" Ceed..
        New... "Japończyk" e:Hev 2.0
        Coś na temat olejów..

Comment

Do głowy mi nie przyszło że ktoś może to odczytać w taki sposób. Rzeczywiście tytuł mógł na to wskazywać, ale no luuudzieee. Jestem w najróżniejszych tematycznie forach i zawsze się znajdą ludzie którzy tracą swój jak i mój czas na pisanie bzdur, zamiast dać możliwie jak najbardziej wyczerpującą odpowiedź. Ale być może wiedza na to nie pozwala stąd te bzdury.

Chodzi oczywiście o zwiększenie prześwitu . Kupiłem hondę na wyścigi wraków i muszę ją trochę podnieść do góry żeby nie uderzać co chwilę podwoziem. Mam bardzo mało czasu bo wyścigi sa teraz w niedzielę dlatego to tak skąpe pytanie w temacie.

Grzechu : bardzo dziękuję za odpowiedź. Czy jakieś sprężyny konkretne bys polecił ?

Comment

Powiem szczerze, że tu ci już nie pomogę za bardzo, owszem sprężyny obniżające można kupić, ale takie które podniosą auto to nie wiem.. chyba, że może od innego modelu który ma np. większą ładowność niż twoje auto.. wtedy takie sprężyny powinny być sztywniejsze i trochę unieść auto... z jednej strony jeśli auto ma być tylko do wyścigów to może i faktycznie można by pokombinować z samymi kołami, po prostu musisz dobrać opony tej samej szerokości co masz i średnicy felgi tylko o większym profilu..
            Moja łódka Civic..
            Mój "klekocik" Ceed..
            New... "Japończyk" e:Hev 2.0
            Coś na temat olejów..

Comment

Zamieszczone przez UFoker Zobacz posta
              Do głowy mi nie przyszło że ktoś może to odczytać w taki sposób. Rzeczywiście tytuł mógł na to wskazywać, ale no luuudzieee. Jestem w najróżniejszych tematycznie forach i zawsze się znajdą ludzie którzy tracą swój jak i mój czas na pisanie bzdur, zamiast dać możliwie jak najbardziej wyczerpującą odpowiedź. Ale być może wiedza na to nie pozwala stąd te bzdury.
              Wyrażaj się precyzyjnie to dostaniesz precyzyjne podpowiedzi. Jesteś tu nowy, mogłeś nie wiedzieć, fakt. Regulaminu i zakładania nowych wątków też nie czytałeś pewnie, więc sorry Winetou. Faktycznie marnowanie czasu ;D

Comment

Zamieszczone przez chromaticall Zobacz posta
                Wyrażaj się precyzyjnie to dostaniesz precyzyjne podpowiedzi. Jesteś tu nowy, mogłeś nie wiedzieć, fakt. Regulaminu i zakładania nowych wątków też nie czytałeś pewnie, więc sorry Winetou. Faktycznie marnowanie czasu ;D
                Nie nie czytałem. Dla mnie to skarbnica wiedzy i sięgam w takie miejsca kiedy potrzebuję odpowiedzi - zazwyczaj na szybko .

Comment

Working...
                X