Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

czy nowe zawieszenie moze sie obnizac?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• czy nowe zawieszenie moze sie obnizac?

Niedawno zafundowalam sobie mts sportowy -40/-35. Od razu po założeniu miałam wrażenie ze auto stoi wyżej niż na standardzie. Znajomy twierdzi ze amory były skrecane na podnośniku i beda sie obnizac. Hmm... Teoria spiskowa? Tak myślałam. Parkuje jedna strona na krawężniku druga na jezdni i dzisiaj jadac miałam wrażenie ze ta która stoi na jezdni jest jakby niżej. Odpalam poziomice i faktycznie ! Sama nie wiem co o tym myśleć. Co wy powiecie?

Skręcanie amorów na podnośniku jest niedopuszczalne.W przypadku reklamacji wyleci od razu,bo uszkodzenie po czymś takim jest widoczne gołym okiem.Trzeba auto postawić natychmiast na kanale,popuścić wszystkie śruby na widełkach ,od wachaczy tylnych poprzecznych i przednich górnych również,przepchać auto ze dwa-trzy metry w tył i wrócić,a potem dokręcić popuszczone mocowania.
    Jeśli tego nie dopilnujesz to pozrywasz również gumy.
    Jeśli potem będzie dalej stał krzywo,to trzeba zweryfikować poprawność osadzenia sprężyn w gniazdach i ew odkręcić jeden łącznik stabilizatora ,bo krzywy stab przechyli auto.
    Pomiary rób na płaskim,ew. mierz dwa razy stając raz przodem raz tyłem jeśli nie masz dostępu do takiej powierzchni.

Comment

Czyli właściwie myślałam ze skoro jest założone obniżające zawieszenie od razu powinno być widać. Wracam do warsztatu !

Comment

Staraj się jechać tak żeby zawias nie pracował,bo szkoda poukręcać gumki.

Comment

Kto wie. Może już pourywalam bo pare dni tak już jeżdżę...

Comment

Working...
          X