Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wymiana cukierków z tyłu 1,4 16V d14A8

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Wymiana cukierków z tyłu 1,4 16V d14A8

Poradźcie mi proszę jak zmienić cukierki z tyłu. Mam pewne obawy przed robieniem tego samemu, ale krucho z kasą i chcę to zrobić samemu. Tak więc moje obawy to:
    1) Jak wyciągnąć stare i włożyć nowe, tak by ich nie zniszczyć.
    2)Martwię się też tym, że włożę je nie prosto, lecz lekko przekręcone wokół osi i będą źle naprężone wstępnie (czy muszę mieć prasę do wybicia tulei i włożenia nowych) Jest na to jakaś metoda??

Pozdrawiam

Powiem Ci kolego ze bez prasy i dobrych narzedzi to nie bedzie takie proste, wiem bo ostatnio przerabialem ten temat z tym ze mi robil to mechanik. U mnie cukierki i inne tulejki nie byly ruszane od nowosci (od 98 roku) i wszystkie sruby byly tak zapieczone ze podzczas odkrecania urywaly sie albo obrabialy lebki. Bez szlifierki, palnika i klucza pneumatycznego nie szlo ich ruszyc. Bez prasy mozna sobie jakos poradzic ale nie polecam tego bo mozesz sobie narobic niepotrzebnej roboty.

Comment

goner PROSZE SIĘ ZAPOZNAĆ Z REGULAMINEM PIERWSZY POST POWINIEN BYĆ NAPISANY W DZIALE PRZEDSTAW SIĘ !!!!!!!!!

Zamieszczone przez Popa Zobacz posta
      Powiem Ci kolego ze bez prasy i dobrych narzedzi to nie bedzie takie proste, wiem bo ostatnio przerabialem ten temat z tym ze mi robil to mechanik. U mnie cukierki i inne tulejki nie byly ruszane od nowosci (od 98 roku) i wszystkie sruby byly tak zapieczone ze podzczas odkrecania urywaly sie albo obrabialy lebki. Bez szlifierki, palnika i klucza pneumatycznego nie szlo ich ruszyc. Bez prasy mozna sobie jakos poradzic ale nie polecam tego bo mozesz sobie narobic niepotrzebnej roboty.
      Dzięki za szybką odpowiedź. Widzę, że bez pomocy mechanika raczej się nie obejdzie
      Last edited by vandarko; 12-03-2009, 13:57. Powód: REGULAMIN

Comment

ja wymienilem nawet nie wyciagajac wachacza z auta, wystarczy mlotek nie duzy i wszsytko bardzo latwo schodzi i potem wchodzi

Comment

A możesz to tak ''łopatologicznie'' opisać jak to robiłeś??????

Comment

Working...
          X