Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wachacze przód

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• wachacze przód

Witam.Mam zamiar wręcz mus wymienić sworznie wahacza L i P strony z wiadomych przyczyn.Ale chcę wymienić same sworznie,i po obdukcji stwierdziłem że jeden z nich jest przyspawany do wahacza,chyba nie jest to normalne skoro jest od dołu zeger,o co kaman ? Wachacz szrot bo ma luz obwodowy względem sworznia?

Zamieszczone przez kriss0977 Zobacz posta
    po obdukcji stwierdziłem że jeden z nich jest przyspawany do wahacza,chyba nie jest to normalne
    fakt powinien być wprasowany, jeśli naprawdę jest przyspawany to może ktoś już coś improwizował?
    Kierownik Działu Diesla

Comment

Jak jest wspawany no troszkę słabo bo teraz trudno Ci będzie wpasować nowy, ale też da radę wyszlifować tak aby wprasować nowy. Co do wymiany to roboty trochę jest ale wszystko do zrobienia jak masz jako takie narzędzia. trzeba odkręcić czujnik ABS górny wahacz, przegub (tu warto zaopatrzyć się w nową nakrętkę), oraz ściągamy zacisk hamulcowy. Jak już masz wszystko na zewnątrz wybijasz stary (u mnie poszedł stosunkowo lekko). Gorzej z nowym. Podejście jest słabe żeby równo wcisnąć. Młotek odpada. Trzeba mieć odpowiednie tulejki i najlepiej praskę. Ja wcisnąłem na imadle. Składamy wszystko do kupy i zrobione. Do odkręcania przegubu przyda się druga osoba która naciśnie na hamulec i zablokuje tarcze.

Comment

Muszę zakupić prawy górny wahacz, bo sworzeń ma chęć iść na spacer

Patrzę sobie po aledrogo, i widzę tam podział na strony lewa/prawa. Te wahacze nie są zamienne stronami ? W czym może tkwić różnica, bo wyglądają tak samo ?

Tak wygląda, jakby ktoś nie wiedział o co się rozchodzi

Górny wahacz.jpg

Comment

ma przesunięcie osi względem dolnego ( pochylenie kąta zwrotnicy) , nie jest symetryczny

przykładowe z innej str. a8bdb1c046faf91c6c1371a7ec91418b.jpg
          Last edited by wiesko126; 20-11-2015, 06:21.
          sigpic moje autko D16W4VTEC
          http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=23460

Baggy Honda D14Vtec + Turbo 0.4b

https://www.youtube.com/my_videos?o=U

Comment

Wszystko jasne, dziękuję za informację wiesko126

Comment

Working...
            X