Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jakiej firmy kupic Przeguby I łozyska ??

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Jakiej firmy kupic Przeguby I łozyska ??

1. Witam chcial bym sie dowiedziec jakiej firmy kupic przeguby do mojej Hani 1.4 D14A3 ej9 ABS , ( cena jednego z osłoną to 100zŁ )??
    2. Jakiej firmy kupic 2 Łożyska max 150zl za 2 (przod), prawa czy lewa strona to chyba bez roznicy ?? ?? moje juz okrutnie wyją i radio nie pomaga ?
    3. Uszczelniacz półosi Lewy jakiej firmy ?
    Dodam ze bd wszystko naprawiał w moim garazu i pytanie czy dam rade sam w takich warunkach to wszystko ogarnac ?? Honda Civic 1.4i (3).jpg

Jeśli o wymianę przegubu. Sam tego nie zrobisz. Potrzebujesz do tego Klucz 32 najlepiej nasadowy 3/4 lub 1 cal bo można klucze połamać na śrubie od półosi plus użyj rury 2m. Dodatkowo druga osoba musi ci trzymać hamulec żeby odkrecić tą piekielną śrubę. Druga rzecz to wybicie przegubu. W warunkach domowych bez kanału to trudna rzecz ale da się zrobić. Tylko druga osoba musi ci trzymać półoś bo wybijesz z wewnętrznego przegubu. Potem leci jak po maśle

Comment

bulu 331
      Jeśli chcesz trochę pojeździć to proponuje:
      Ad.1 Lobro/Spidan
      Ad.2 Skf
      Ad.3 Najlepiej tylko Oem
      Zaś co do ogarnięcia w warunkach domowych to jak najbardziej ogarniesz.
      W przypadku jakiś pytań śmiało dzwoń 696 857 696

Comment

Dzięki chłopaki, dodam że 3 miesiące temu wymienili mi sprzęgło na exedy i bez problemu na lewarkach odkręcili polosie xd aż luźne były bo wyrobione ze juz strach jeździć

^_^

Comment

Chlopaki . te czesci sa strasznie drogie , dalem przedzialke cenowa ; za 1 lozysko 185zl a za przegub tez 1 sztuka 200zl nie nie to nie dla mnie za drogo ,

Comment

To po co pytasz o poradę? Kup sobie najtańszy przegub za niecałe 100 zł a za dwa miesiące kupisz sobie kolejny.
            Zamykam temat bo wątków polecających te elementy jest sporo - wystarczy poszukać.
            LIVE WELL • LOVE MUCH • LAUGH OFTEN
            sigpic

Moja była Hanula... niestety ;(

Comment

Working...
            X