Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

nietypowy dolny sworzeń wahacza

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• nietypowy dolny sworzeń wahacza

Witam. Mam problem, muszę wymienić przedni dolny sworzeń wahacza w hondzie civic 6 MB rok 97. Problem jest w tym, że nie pasują żadne sworznie z katalogu. Ten co mam już wybity to musi mieć końcówkę ( tam gdzie jest gwint i wchodzi w wahacz ) o dł. 55 mm. Może ktoś miał podobny problem jak ja i wie jak go rozwiązać. Będę wdzięczny za każdą pomoc od was, dziękuje.

Jest BARDZO BARDZO dziwne bo nie ma różnych rozmiarów sworzni. Dolny sworzeń jest jeden jedyny z jednym rozmiarem. Kup sworzeń 555 i ma pasować.
    - Stuk! Puk!
    - Kto tam?
    - Panewka!

--- Moje 5D ---

Comment

Dzięki za pomoc. Sprawdzę jak wygląda sworzeń z tej firmy. Czas temu, dałem auto na warsztat i po 3 dniach, auto musiałem odebrać w takim samym stanie, jak zostawiłem z powodu braku prawidłowych części. I teraz napiszę jak sytuacja wygląda oprócz tego sworznia dolnego też nie pasuje drążek kierowniczy bo w katalogu jest że od strony przekładni kierowniczej jest gwint o średnicy 12 mm a ja mam 14 mm . I tu wam powiem ciekawą historie. chłopina która to wymyśliła że w tej przekładni ( co ja mam ) nie bd. wymiennego drążka kierowniczego i dlatego niema go w katalogu. Na szczęście jakoś mi się go udało dziś kupić. Tuleje stabilizatora tylnego też się nie zgadzają dlatego że mój stabilizator ma średnicę 18 mm . A łącznik stabilizatora to już wam zdjęcie dam bo ciężko opisać jego wygląd łącznik stab.jpg

Comment

Byc może masz te części z V gena założone. Trzeba zweryfikować wymiary w stosunku do generacji.
        EX Civic FN1
        EX Civic ED7
        EX Civic EP2
        EX Civic FD7 FL
        EX Civic FN2
        EX Civic FG1
        EX Civic FD7
        EX Civic EM2
        EX Accord CL3
        EX Accord CG8
        EX Civic MB6
        EX Civic MB4
        EX Civic MB2

Comment

Ktoś tu ewidentnie pomylił generacje i modele samochodów.
          - Stuk! Puk!
          - Kto tam?
          - Panewka!

--- Moje 5D ---

Comment

Working...
          X