Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

ściąga, pływa

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• ściąga, pływa

Witam,
    Mam taki problem może ktoś z was to miał mam od 6miesięcy civic-a 1,4 90km sedana i mam problem
    - samochód ściąga na lewo
    - "Pływa" też w lewo
    - ogólnie czuć że to coś z lewym przednim kołem

Dziwne jest to że nie jest to regularne tzn. raz jedzie dobrze a za chwile zaczyna ściągać i potem znowu dobrze.

Sprawdziłem zbierzność, był na trzepakach na stacji diagnostycznej, amortyzatory, końcówki wszysto bez najmniejszego luzu, wyważyłęm koła.
    I dalej to samo
    podejrzewam że może hamulec się blokuje i dlatego jest to takie nieregularne
    - hamulców jeszcze nie sprawdzałem
    Pomocy może ktoś miał cos podobnego
    Z góry dzieki
    Pozdrawiam

bedzie chyba kara,czytales regulamin,najpierw powitanie i to biegiem w odpowiednim dziale

Comment

Jeśli wszystko sprawdziłeś i jest ok to faktycznie skup się na hamulcach.Prawdopodobnie klocki w lewym kole nie są stabilnie ułożone i mogą blokować koło.Trzeba też wziąść pod uwagę to że w Hondzie przedni zacisk hamulcowy jest "pływający"-posprawdzaj

A karę dostaniesz od moderatora.
      ビートル ジョン

Comment

spotkałem się z takim przypadkiem, tyle że w nissanie. W lewym kole nie odbijał czasami zacisk i to powodowało te objawy o których tutaj wspomniałeś. WD40 na taką małą tulejkę która była zapieczona i po sprawie. Nie pryśnij tylko na tarcze

Comment

mi nie odbijal zacisk hamulca , ale bardziej czulem ze auto jest mulowate i smierdzialo jakby sie cos palilo sprawdz sobie czy grzeje ci sie kolo . wtedy bedzie to zacisk hamulca .

Comment

moze lekko ci sie tloczek w zacisku zapiekl i nie puszcza do końca lub jest bardzo duzo pyłu z klocków trzeba dokadnie wyczyscic moze to pomoze i sprawdzic tłoczek

Comment

Dzis jutro to sprawdze, a podejrzewa tez pompe wspomoagania? miał może ktoś z tym problemy?

Comment

Jezeli masz wspomaganie i działa Ci bez problemu to po co szukasz tam usterki?????
                Wez sie skup bardziej na tłoczku wyciag go przeczysc papierkiem wodnym ladnie i w srodku napewno masz tam niezły kipisz.Tylko nie zapomnij odpowietrzyc hamulców.Najlepiej jak bedziesz to robił to obydwa koła.

Comment

Working...
                X