Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kompletne Zawieszenie Do Civic 1.4is Liftback

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Kompletne Zawieszenie Do Civic 1.4is Liftback

Witam, posiada ktoś kompletne zawieszenie przód+tył do civica ? wszystko bez amorów i springów. Szykuje się generalny remont
    Ewentualnie czy ma ktoś dostęp do tańszych części,zniżki, gdzie kupić ?

Same tuleje czy wahacze?
    Sworznie i łączniki też?
    Duże cukierki również?

Takie coś jak komplet nie istnieje bo ciężko jest znaleźć kupca na coś co będzie kosztować ponad tysiąc złotych. Ze swojej strony polecam tuleje poliuretanowe lub przy spokojniejszej jeździe OEM. Nic innego się nie nadaje.

- Stuk! Puk!
    - Kto tam?
    - Panewka!

--- Moje 5D ---

Comment

Kupiłem Civica w słabym stanie po bardzo okazyjnej cenie, teraz chcę zrobić wszystko na Tip Top zaczynając od części technicznej kończąc na blacharce . Same tuleje, sworznie wraz z łącznikami, duże cukierki również. Jak auto stanie na podnośniku mam zamiar wymienić wszystko dla pewności i zasady Mógłbyś mi przybliżyć koszt części OEM ?

Comment

Zamieszczone przez wujoo933 Zobacz posta
        Same tuleje, sworznie wraz z łącznikami, duże cukierki również. Mógłbyś mi przybliżyć koszt części OEM ?
        Jeśli chodzi tuleje metalowo-gumowe i duże cukierki, to cena jest zbliżona w wynosi +/- około 50,- zł za 1 szt.

Co do sworzni wahacza przedniego, to raczej nie występuje coś takiego jak OEM, bo ASO Honda nie traktowała nigdy sworznia jako oddzielnej części serwisowej, tylko zawsze proponowali wymianę całego wahacza lub zwrotnicy. Ostatnio jedna zmienili politykę względem tych części i oferują ich wymianę poroponując zamienniki: 555, Yamato lub inne. Co do ceny nie mam informacji.

O cenach OEM'owych łączników stabilizatora nie posiadam informacji.

Jako alternatywę dla OEM'owych tulei metalowo-gumowych (oprócz cukierków) proponuję rozważyć zakup tulei poliuretanowych, których oferta jest na forum.
        Twardość "czerwonych" jest zbliżona do OEM'owych natomiast trwałość według mnie znacznie większa, a koszty bardzo podobne.
        Last edited by login; 13-05-2014, 20:08. Powód: edycja

Comment

Wielkie dzięki za zainteresowanie i konkretne odpowiedzi ! Szerokości Panowie !

Comment

sworzeń wahacza przedniego 555 w IC pół roku temu kosztował 80-90 zeta.

Comment

tulejki oem sa drogie ale warto bo masz spokójna kolejne 100tyś cukierki koszt ok 100zł za sztukę czasem sie trafia promocja na ta tulejkę tylnie tulejki sa drozsze niz przednie przednie placilem za 40zł za sztukę a do tyłu ok 100zł za sztukę do wahacza poprzecznego nie wiem jak od zbieżności ani jak ceny od górnego sworznie koszt ok 60zł sztuka za 555 na allegro

Comment

Zamieszczone przez jump23 Zobacz posta
                cukierki koszt ok 100zł za sztukę

Nie wiem skąd wziąłeś tą cenę, bo w ASO Honda, bez jakiejkolwiek zniżki kosztują 64,- zł / 1 szt.
                "W zamierzchłych czasach" było tak, że cukierki kosztowały +/- 115,- zł / 1 szt. a reszta tulejek metalowo gumowych do zawieszenia VI generacji była w cenie 20 - 30,- zł / 1 szt. Odkąd "zrównali" ich ceny, ze 2 lata temu, to jest tak jak napisałem powyżej, przynajmniej w ASO Honda w Warszawie.

Ale i tak polecam "czerwone" poliuretany ze Strongflex'a zamiast gumy, która z czasem się rozwulkanizuje od czynników atmosferycznych, a poliuretan nie.

Comment

Ja też namawiam na poliuretany. Poza tym:

Duże cukierki (tył) OEM Honda (czyt. OYODO lub NIPPARTS) - 60 - 70 zł
                  Małe cukierki (tył) OEM Honda (czyt. OYODO lub NIPPARTS) - 30 - 40 zł

Końcówka drążka kierowniczego - firma 555 - około 60 zł.
                  Kompletny wahacz górny - firma 555 - 150 zł ???
                  Sworzeń dolny - firma 555 - 50 - 60 zł
                  Łącznik stabilizatora przód - 50 - 60 zł
                  - Stuk! Puk!
                  - Kto tam?
                  - Panewka!

--- Moje 5D ---

Comment

Working...
                  X