Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaką rozpórkę kupić ?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Jaką rozpórkę kupić ?

Witam. Chciałbym kupić rozpórkę przednią górną do swojego 1.4 is, lecz nie wiem jaką. Kompletnie się nie znam i nie wiem, jakie pasuję i na co zwracać uwagę. Cena najlepiej koło 100 zł. Czy np. ta z VTI będzie pasować ? Czy warto też zamontować rozpórkę na tył ? Proszę o pomoc

Ta od VTI bedzie pasowac jak najbardziej
    Rozporka tyl tez moze byc oczywiscie, ale czy jest az tak potrzebna - dywagowalbym
    Mozesz tez kupic nowa, w cenie do 100zl cos znajdziesz na alledrogo
    Pzdr.
    EX Civic FN1
    EX Civic ED7
    EX Civic EP2
    EX Civic FD7 FL
    EX Civic FN2
    EX Civic FG1
    EX Civic FD7
    EX Civic EM2
    EX Accord CL3
    EX Accord CG8
    EX Civic MB6
    EX Civic MB4
    EX Civic MB2

Comment

Gdy montujesz od VTI do zwykłego 1.4 musisz nawiercać kielichy. Lepiej kup taką którą mocujemy na mocowanie amortyzatora. Tył może być, ale dolna. Górna przeszkadza w bagażniku.
      - Stuk! Puk!
      - Kto tam?
      - Panewka!

--- Moje 5D ---

Comment

Właśnie taka szukam i znalazłem za 180 zl na staffa.pl. chyba się na nią zdecyduje :-)

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka

Comment

Trochę odświeżę, jakieś opinie na temat rozpórek na tył, ktoś zakładał?
          Mam wrażenie że większość użytkowników skupia się na montażu rozpórki przód/góra, a co z pozostałymi?
          Przód/dół, tył góra dół, nie warto? Jak to właśnie z tym jest dokładniej?

Comment

Jak jeździsz na co dzień tylko do pracy to nawet wrzucając klatkę do środka nie odczujesz różnicy. Najważniejsze jest po co i czy ma to sens. Przód góra jest łatwa do zamontowania i oprócz poprawy w pracy kielichów mamy plusa za wygląd Reszta.. no cóż. Jeśli ktoś ściga się na torach, ostro jeździ to oczywiście rozpórki muszą być. Przy cywilnej jeździe.. Nie zaszkodzą ale jest to bardziej gadżet.
            - Stuk! Puk!
            - Kto tam?
            - Panewka!

--- Moje 5D ---

Comment

Konkretna odpowiedź Kamilu. Fakt, użytkuje Hanie głównie spokojnie do pracy i na zakupy. Moje pytanie padło gdyż w pewnych momentach, czytaj łukach/zakrętach brakuje autku jednak stabilności itd. I właśnie pomysłem na poprawę właściwości jezdnych były rozpórki

Comment

Zamieszczone przez arturo13 Zobacz posta
                Moje pytanie padło gdyż w pewnych momentach, czytaj łukach/zakrętach brakuje autku jednak stabilności itd. I właśnie pomysłem na poprawę właściwości jezdnych były rozpórki
                Jeżeli brak stabilności obstawiam amortyzatory, ogólnie nawet przy nowych amorach i seryjnych sprężynach nie jest jakoś rewelacyjne w zakrętach. Gdy ja miałem swoją posadzoną 6-7 cm niżej wypadałem z fotela w zakręcie a samochód jechał jak po szynach
                - Stuk! Puk!
                - Kto tam?
                - Panewka!

--- Moje 5D ---

Comment

Hej mam pytanko jaka rozporka bedzie pasowała do mojego civica z silnikiem d15z6 z 96r ? tak zebym nie musial nic przerabiac
                  czy taka bedzie pasowac? 179700751_1_644x461_rozporka-civic-przednia-gorna-vi-oswiecim.jpg

Comment

Zamieszczone przez kamilrojek Zobacz posta
                    Jeżeli brak stabilności obstawiam amortyzatory, ogólnie nawet przy nowych amorach i seryjnych sprężynach nie jest jakoś rewelacyjne w zakrętach. Gdy ja miałem swoją posadzoną 6-7 cm niżej wypadałem z fotela w zakręcie a samochód jechał jak po szynach
                    Ok, amory sprawdzę raz jeszcze. Mówisz że w Twoim przypadku obniżenie auta "pomogło". Czyżby to było jedyne rozwiązanie na poprawę stabilności?
                    Profil opon mam 60, brak rozpórek, stabilizatorów

Comment

Sory za odświeżanie, mam samochód na 'glebe' i jakie rozpurki kupic żeby był sztywniejszy i żeby się nie złamał bo jest dosyć twardo

Comment

Zamieszczone przez Zdzich012 Zobacz posta
                        Sory za odświeżanie, mam samochód na 'glebe' i jakie rozpurki kupic żeby był sztywniejszy i żeby się nie złamał bo jest dosyć twardo
                        Rozumiem, że masz na myśli rozpórkę przednich kielichów? Jeśli chcesz rozpórkę która naprawdę będzie sztywno trzymać i nie "chodzić" to z doświadczenia mogę polecić rozpórkę Mugen style - nie robi jedynie za ozdobę pod maską ale naprawdę sztywno trzyma.
                        Poglądowa fota jak wygląda u mnie.

LIVE WELL • LOVE MUCH • LAUGH OFTEN
                        sigpic

Moja była Hanula... niestety ;(

Comment

Osobiście polecam ci poczytać sobie ten oto artykuł:
                          https://civic5g.pdg.pl/silnik.php?art=rozporka
                          Wszystko jest tam fajnie opisane i zobrazowane (no poza tylną dolną i górną )
                          sigpic
                          Moja piękna - http://www.civicforum.pl/showthread....stia-EG3-D13B2
                          Custom Buggy 126p - http://www.civicforum.pl/showthread....t=custom+buggy

Comment

Okej dzięki chłopaki tylko teraz zauważyłem że temat został przeniesiony i ta rozproka mugena wychodziła do V gena ? bo mam twarde sprężyny i jak jadę po nierównej drodze to czuję jak cała buda pracuje i trzeszcza plastiki
                            Last edited by Zdzich012; 06-07-2015, 21:26.

Comment

Zamieszczone przez Zdzich012 Zobacz posta
                              Okej dzięki chłopaki tylko teraz zauważyłem że temat został przeniesiony i ta rozproka mugena wychodziła do V gena ? bo mam twarde sprężyny i jak jadę po nierównej drodze to czuję jak cała buda pracuje i trzeszcza plastiki
                              Mugenowa będzie pasować do V i VI gena.
                              LIVE WELL • LOVE MUCH • LAUGH OFTEN
                              sigpic

Moja była Hanula... niestety ;(

Comment

Working...
                              X