Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nie rowne zawiezszenie.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Auto sciagalo na letnich, sciaga tez na zimowych takze to chyba nie to. Poza tym wniosek padl ze Hania byla stuknieta, chodzi o to co zrobic zeby zniwelowac ta wade autka. Nie oczekuje zeby bylo idealnie ale jakas poprawe.

Comment

Skąd jesteś? Gdzie robili pomiary? Wywal wykładzinę w bagażniku i zrób zdjęcia, zobaczymy co tam mogło się dziać. Ale wywal całą tak żeby zrobić dokładne zdjęcia.
      - Stuk! Puk!
      - Kto tam?
      - Panewka!

--- Moje 5D ---

Comment

Pomiary robili w Kielcach, bo tam mam najblizej. A zdiecje oczywiscje zrobie tylko aparat zalatwie

Comment

Jak hamujesz i sciąga to też może być wina krzywych tarcz,albo coś z piastą.

Comment

S6301140.jpgS6301141.jpgS6301142.jpgTroche to trwalo ale nie mialem mozliwosci wczesniej.

Comment

podłoga wygląda ok na jednym błotniku widać tylko konserwację zapewne po reperaturce

Comment

Ta konserwacja to podobno dziura tam byla i zaspawano ja. I faktycznie tak bylo bo po zdjeciu zderzaka bylo to widac. Wiec juz zglupialem calkiem, podloga wyglada ok, zawiezszenie wyglada ok, na pomiarach nie zgadza sie az 4,5 mm i auto sciaga. Szukac lepszych fachowcow ktorzy wkoncu dojda co jest grane czy co radzicje?

Comment

Zamieszczone przez Ins. Gadzet Zobacz posta
                  No oby bylo tak jak mowisz... nie wiem na ile wiarygodny jest ten pomiar ale zmierzylem odleglosci miedzy kolami i z jednej strony jest rowne 223 cm a z drugiej 222,2 cm.
                  a tył (zbieżność,luzy) sprawdzane ? tył też się ustawia
                  duże lizaki mogą być zmęczone wahacz (oś)się przesuwa nawet do 1cm i ma prawo sćągać
                  sigpic moje autko D16W4VTEC
                  http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=23460

Baggy Honda D14Vtec + Turbo 0.4b

https://www.youtube.com/my_videos?o=U

Comment

No to bede sie musial teraz temu co mowisz wiesko przyjrzec bo ju nie bardzo mam pomysl na rozwiazanie roblemu.

Comment

widzisz autko też mi ściągało przez ponad rok w prawo,cuda robiłem
                      a po wymianie lizaków .najpierw jeden prawy(lewy-kłopoty z odkręceniem szpilek)
                      a jak ostatni na próbę (na chwile) odciągałem,usztywniłem przestało ściągać
                      po wymianie idzie jak po sznurku
                      a potrafiłem byś 3x w siągu tygodnia na zbieżności
                      sigpic moje autko D16W4VTEC
                      http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=23460

Baggy Honda D14Vtec + Turbo 0.4b

https://www.youtube.com/my_videos?o=U

Comment

potocznie te tulejki nazywa się nie lizaki tylko cukierki ale bardzo łatwo je sprawdzić autko musi być na lewarku i wtedy fajnie widać czy guma od cukierka jest urwana lub na stacji diagnostycznej też to sprawdzi bez problemu, a przy pourywanych cukierkach właśnie autko myszkuje po drodze, można to samemu wyczuć

Comment

A jaki to koszt byl? Pytam bo jakby sie okazalo ze wszystko w zawiezszeniu gra to mimo to moznaby wymienic wlasnie np lizaki.

Comment

nie lizaki tylko cukierki się mówi bo ta tulejka wygląda jak cukierek w papierku zawinięty jest na wahaczu podłużnym z tyłu , koszt cukierka od 45 do ok 120 za oem i polecam wziąść oryginały i masz spokój na długie lata chociaż u mnie cukierki z febi wytrzymały swobodnie 60 tyś i autko sprzedałem i były jeszcze ok ludzie jeszcze polecają NOK-a np 60zł z wysyłka na allegro a wymiana różnie w zależności od mechanika tą tulejkę wymienia się za pomocą młotka nie potrzeby, mniej rozbierania i koszty mniejsze ale ok 30-40zł za tulejkę, tylko sprawdź najpierw czy są dobre bo po co je wymieniać jeśli bedzie wszystko ok

Comment

Co do jakosci wkladanych czesci mam podobne zdanie jak Ty Jump wiec na czesciach nie bede oszczedzal. A sprawdzic fakt, trzeba choc juz raz je ogladalem i wydawaly sie wporzadku. Zobacze raz jeszcze

Comment

jasne na stacji za przegląd zawieszenia gość nie weźmie więcej niż 20zł

Comment

Working...
                                X