Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Sportowe zawieszenie

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Sportowe zawieszenie

Witam potrzebuje jakiegoś fajnego w mare taniego zawieszenia gwintowanego do hondy VI HB co mogli byś cie polecić

https://www.civicforum.pl/showthread...ne+zawieszenie To ostatni post jaki napisałeś bez skorzystania z wyszukiwarki. Kolejne będę bezlitośnie kasował. Forum to płaszczyzna wymiany doświadczeń, a nie tylko zadawania wciąż pytań na które padło już sporo odpowiedzi. Wystarczy tylko chcieć je odszukać.

Comment

ok sorry przyznam że nie szukałem
      dzięki

https://allegro.pl/honda-civic-crx-z...620083478.html co o tym sądzicie
      Last edited by Karl1985; 16-10-2013, 17:33. Powód: Pamiętaj o 12h trybie edycji tematów - nie pisz postów jeden pod drugim

Comment

MTS to znana marka, ale oferowane przez niego zawieszenie gwintowane raczej ma średnie opinie wśród użytkowników.
        EX Civic FN1
        EX Civic ED7
        EX Civic EP2
        EX Civic FD7 FL
        EX Civic FN2
        EX Civic FG1
        EX Civic FD7
        EX Civic EM2
        EX Accord CL3
        EX Accord CG8
        EX Civic MB6
        EX Civic MB4
        EX Civic MB2

Comment

to jakie byś polecił chodzi mi o takie żeby były do codziennej jazdy i poprawiły wygląd auta a nie do jakiś rajdów czy coś

Comment

Zamieszczone przez mamed Zobacz posta
            ok sorry przyznam że nie szukałem
            dzięki

https://allegro.pl/honda-civic-crx-z...620083478.html co o tym sądzicie
            Regulamin też wypadałoby przeczytać w szczególności to co nie jest wyjustowane w pkt. 2.

Comment

Witam potrzebuje jakiegoś fajnego w mare taniego zawieszenia gwintowanego do hondy VI HB co mogli byś cie polecić
              fajne i tanie = oksymoron

to jakie byś polecił chodzi mi o takie żeby były do codziennej jazdy i poprawiły wygląd auta a nie do jakiś rajdów czy coś
              A koniecznie musi być od razu gwint?

Nie można obniżyć ze 40 mm na "seryjnych" amortyzatorach zakładając krótsze sprężyny?

Comment

Szukaj gwintowanego zawieszenia MTS v3 ma wiele pozytywnych opinii. Tylko koniecznie niech będzie to V3
                - Stuk! Puk!
                - Kto tam?
                - Panewka!

--- Moje 5D ---

Comment

Tanie mieso psy jedza!

jak chcesz zawias do jazdy na codzien to moim zdaniem lepiej zainwestowac w same sprezyny np. Eibach -30 i bedzie fajnie. Sam mam takie sprezynki juz rok czasu i jezdzi sie bardzo przyjemnie.

Jak robilem rozpoznanie kiedy kupowalem to czytalem wiele opinii na temat gwintow MTS Technik czy TA technik czy jak zwal tak zwal... Wiele osob pisze ze jak chcesz sensowny gwint to najtansza opcja bedzie gwint AP w granicach 1800PLN.
                  The 1st. - EJ9
                  The 2nd. - ES7
                  The 3rd. - FD7
                  The 4th. - CU2
                  ------------------------------------------------------------------

Comment

Cris ma rację gleba rzędu -30/40 w zupełności wystarcza niejednemu użytkownikowi, warto przetestować ten wariant zanim "rzucisz" się na "tani" gwint.
                    EX Civic FN1
                    EX Civic ED7
                    EX Civic EP2
                    EX Civic FD7 FL
                    EX Civic FN2
                    EX Civic FG1
                    EX Civic FD7
                    EX Civic EM2
                    EX Accord CL3
                    EX Accord CG8
                    EX Civic MB6
                    EX Civic MB4
                    EX Civic MB2

Comment

Zamieszczone przez Crisownik Zobacz posta
                      Tanie mieso psy jedza!

jak chcesz zawias do jazdy na codzien to moim zdaniem lepiej zainwestowac w same sprezyny np. Eibach -30 i bedzie fajnie. Sam mam takie sprezynki juz rok czasu i jezdzi sie bardzo przyjemnie.

Jak robilem rozpoznanie kiedy kupowalem to czytalem wiele opinii na temat gwintow MTS Technik czy TA technik czy jak zwal tak zwal... Wiele osob pisze ze jak chcesz sensowny gwint to najtansza opcja bedzie gwint AP w granicach 1800PLN.
                      A nie prawda. MTS v3 ten który wyszedł w tym roku, to nie to co było kiedyś. Za 800 zł masz nowe sprężyny, nowe amortyzatory i to wszystko gwint. Może nie wytrzyma 60k. kilometrów, ale te 40-30k spokojnie. Za sprężyny dasz 600 zł + robota, i teraz czy wymieniać amory czy zrobić to za rok i znów płacić za robotę? Ja bym się dobrze zastanowił. Poza tym gwint podniesiesz na maksa i masz -30 -40, a jeśli chcesz niżej to kręcisz i nic więcej nie trzeba robić.
                      - Stuk! Puk!
                      - Kto tam?
                      - Panewka!

--- Moje 5D ---

Comment

to z tego co piszecie to gwint mts v3 będzie najlepszym rozwiązaniem

Comment

Na jego temat nie mogę się wypowiedzieć bo osobiście nie miałem do czynienia. Ale wiele osób pisze, że się polepszył w porównianiu do V2.

Kupuj zakładaj testuj i dziel się wrażeniami
                          The 1st. - EJ9
                          The 2nd. - ES7
                          The 3rd. - FD7
                          The 4th. - CU2

Comment

Proszę tutaj jeszcze masz opinie na temat tego gwintu.

mts v3 opinia
                            - Stuk! Puk!
                            - Kto tam?
                            - Panewka!

--- Moje 5D ---

Comment

Working...
                            X