Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Proszę o podpowiedź (czy będzie pasował) : zastaw obniżonego zawieszenia do Civica VI

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Proszę o podpowiedź (czy będzie pasował) : zastaw obniżonego zawieszenia do Civica VI

Witam

Proszę podpowiedzcie mi czy ten zestaw, będzie pasował do mojego Civica (2000 r.) 1.5 V-Tec hatchback.

https://allegro.pl/sprezyny-sportowe...284393584.html

Moje amory wraz ze sprężynami niestety się posypały i poszukuję jakiegoś sensownego używanego zestawu.

Z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi

PS. Ewentualni, czy ktoś może korzystał z takiego "gwintu" ?? Czy on się w ogóle do czegoś nadaje ??

https://allegro.pl/zawieszenie-gwint...248080120.html
    Last edited by Maras27; 03-06-2013, 20:23.

To zawieszenie gwintowane Ta-Technix odradzam.

A co do podesłanych amortyzatorów i sprężyn to faktycznie chcesz -60mm i taki beton?
    - Stuk! Puk!
    - Kto tam?
    - Panewka!

--- Moje 5D ---

Comment

Zamieszczone przez kamilrojek Zobacz posta
      A co do podesłanych amortyzatorów i sprężyn to faktycznie chcesz -60mm i taki beton?

W tym momencie mam coś koło -50 (dokładnie nie wiem bo jak kupowałem auto to było już obniżone) i na zwykłych amorach. Trochę "boję się" twardszych, sportowych amortyzatorów ale co zrobić
      Najchętniej widziałbym u siebie chyba coś koło -30mm, ale zobaczymy... na razie szukam
      Jeśli miałbyś jakieś podpowiedzi to jestem otwarty na propozycje

Comment

Jestem sceptycznie nastawiany do używanych amortyzatorów i sprężyn na dodatek obniżających, szkoda będzie wydać kasę w błoto. Gość nic nie pisze ile przejechały i jaką miały sprawność.
        - Stuk! Puk!
        - Kto tam?
        - Panewka!

--- Moje 5D ---

Comment

jak chcesz coc kolo -30 to szczerze polecam Pro-Kit Eibacha. Sprezyna na standardowe amortyzatory i naprawde fajnie sie tym jezdzi. Mam od 3 czy 4 miesiecy i jestem bardzo zadowolony.

cena nowych sprezyn to granice 500PLN. Jak dobrze poszukasz to nawet cos taniej kupisz.

Jak Kamil pisze... Szczerze to lepiej dorzycic pare groszy i kupic nowe niz sie bawic w uzywke. Nowe to nowe.
          The 1st. - EJ9
          The 2nd. - ES7
          The 3rd. - FD7
          The 4th. - CU2
          ------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------

Comment

Working...
          X