mam problem , podczas jazdy na dziurach slychac skrzypienie , pukanie w prawym przednim kole na rownej drodze nic , na malych nierownosciach nic sie nie dzieje jedynie na dosc glebokich dziurach najlepiej slychac podczas wolnej jazdy
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
skrzypienie i pukanie
Collapse
X
-
Comment
-
Popieram Karla, u mnie tez na dziurach lekko postukuje, przy okazji zmiany opon zajrzałem i jest luz na końcówkach drążków... Na tyle duży (nie wiem czy to bardzo czy nie) ze można go wyczuć ruszając końcówkę ręką.
Także tu tez może leżeć przyczyna.The 1st. - EJ9
The 2nd. - ES7
The 3rd. - FD7
The 4th. - CU2
------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------
Comment
-
Zamieszczone przez patyczak94 Zobacz postabylem na diagnostyce i facet powiedzial ze to lacznik stabilizatora , ale nie wiem czy to wyeliminuje tez te skrzypienie to dzwiek jakby ktos skakal po lozku i sprezyny skrzypialy
Poza tym w zawieszeniu jest bardzo dużo elementów które mogą być zużyte, i wydawać różne dźwięki (bo co dla jednego jest skrzypieniem dla drugiego nie musi). Popatrz na inne temat, bo są czasami śmieszne! My na wymieniamy się co może być nie tak, a na koniec okazuje się to całkiem coś innego i to jeszcze z tyłu a nie przodu.
Dobra rada, to poszukaj porządnego mechanika, przejedź się z kolegą niech wystawi głowę za okno i słucha, pokołysz samochodem, jedź wolno po jakiś dziurach i niech ktoś idzie obok Ciebie i słucha. Ty masz samochód i Ty najlepiej możesz sprawdzić co skrzypi.
Comment
-
pukanie wyeliminowane - lacznik stabilizatora
te skrzypienie zostalo i wystepuje nie zaleznie czy predkosc jest duza czy mala i nie musze byc glebokie nierownosci zeby bylo to slychac , nie jest to doslownie skrzypienie , nie wiem jak ten dzwiek nazwac i jest to raczej po prawej stronie lecz nie wiem czy przednie kolo czy tylnie czy tez obydwa odglos jakby kulka w jakims pojemniku latala no nie wiem jak to opisac
Comment
-
jarko_19
Słuchaj ja mam podobny przypadek ale nie mam kiedy z tym zrobic bo też mi skrzypi w lewym przednim kole. Kumpel ktłóry jest mechanikiem powiedzial ze to jest sworzen kulisty ale zanim go wymienie to moge w tą gumę wstrzyknąć troche oleju i przestanie skrzypiec a jak bede mieć czas to po prostu go wymienić.
Comment
Comment