Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wahacze przednie EJ6 coupe.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• wahacze przednie EJ6 coupe.

witam. mam pytanie odnosnie zawieszenia przedniego w hondzie civic EJ6 coupe. mam zawieszenie takie jak bylo montowane w roverach serii 400:
    ws_serve_pic (1).jpg

chciałbym zmienic na hondowskie, czyli z takimi wachaczami:
    ws_serve_pic.jpg

wahacze wygladaja bardzo podobnie i z tego co wiem to jest w innym miejscu mocowanie na koncówki stabilizatora skretu. czy ktos robil takiego swapa i moze orientuje sie co dokladnie bylo by do wymiany oprócz samych wahaczy??

a po co chcesz tak robic to nic ci nie zmieni w zawieszeniu i prowadzeniu

Comment

mam tuleje poliuretanowe do tych wahaczy z zawiasów hondy i mam te wahacze uzywane z angola. w moich są tuleje do wymiany ale niestety nie podchodzą te poliuretany do wahaczy z rovera, wiec pomyslalem ze moze da sie jakos wrzucic cale zawieszenie hondowskie zamiast roverowego. a niestety nie mam mozliwosci wymiany tych tulei bo kupilem je 4 miesiace temu a dopiero teraz znalazlem czas na ich zmiane.... a po drugie gosc ze sklepu mowil ze nie ma poliuretanów do civica z zawiasami rovera

Comment

https://www.strongflex.vot.pl/index....art=20&lang=pl kolego zobacz tutaj do wersji 5d poliuretany

Comment

po pierwsze to mam wersje coupe, po drugie co niby mam zrobic z moimi poliuretanami?? po trzecie pytanie dotyczy czy zawieszenie z rovera mozna zastąpic zawieszeniem z hondy.

Comment

mozesz zamienic te wahacze tylko do tego stabilizator i laczniki staba sa troszke inne, Ty masz laczniki takie proste, kawalek nagwintowanego preta a w drugiej wersji sa 2 galki i stab ma inaczej oczka

Comment

wiec potrzebował bym takiego stabilizatora.... a rozstaw tulei jest taki sam??

Comment

Zamieszczone przez baca997 Zobacz posta
                wiec potrzebował bym takiego stabilizatora.... a rozstaw tulei jest taki sam??
                tak, potrzebujesz stabilizator + laczniki
                jakich tulei?

Comment

Zamieszczone przez lopi83 Zobacz posta
                  tak, potrzebujesz stabilizator + laczniki
                  jakich tulei?
                  tulei w wahaczu z zawieszenia hondy i rovera.

Comment

na oko podejda ale glowy za to nie dam, z suwmiarka nie sprawdzalem

Comment

Wahacze w EJ6 różnią się tuleją pod amortyzator w stosunku do tych z EJ9 na przykład.
                      Szerokość widełek amora w EJ6 to 50 mm, natomiast w EJ9 jest to 70 mm.
                      Dlatego oprócz stabilizatora, trzeba kombinować z widełkami amora.

Comment

Working...
                      X