Czytałem kilka tematów o stukach w kołach ale nie znalazłem tematu z objawami jak u mnie. Jadać po dziurach słyszę stukanie w okolicach lewego koła tak jakby coś metalowego obijało się o felgę. Patrzyłem okolice lewego koła ale tam nie ma co się obijać nawet przy dużym obciążeniu. Dodam, że kiedy w samochodzie znajduje się 5 osób stukanie słyszę jadąc nawet prostą drogą tyle, że jest gorzej ponieważ słyszę to tak jakby coś obijało się ciągle felgę, przyśpieszając stukanie staje intensywniejsze i przy skręcie w prawo czuję jakby to co puka leciało na lewą stronę, a po wyprostowaniu kierownicy wróciło na swoje miejsce i znowu stukało. Byłem u mechanika i ten stwierdził, że muszę wymienić cały WAHACZ, a nie jeden mniejszy czego trochę nie rozumiem, bo coś z tego niby haczy mi o felgę, a ja tam nic takiego nie widziałem. Kolega powiedział, że miał podobnie ponieważ miał szerokie opony i po wymianie przestało mu stukać dlatego jutro przykręcę na tył węższe opony i sprawdzę.Jest to mój pierwszy samochód także proszę o wyrozumiałość ponieważ nie znam się jeszcze za dobrze na wszystkim 
Wydaje mi się, że mechanik mówił o tym, że trzeba wymienić cały wahacz..

Wydaje mi się, że mechanik mówił o tym, że trzeba wymienić cały wahacz..
Comment