Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jakie tuleje? (wachacz tylny, poprzeczny, dolny)

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Jakie tuleje? (wachacz tylny, poprzeczny, dolny)

Witam,

moja Honda to Civic, rocznik 96, VI Fastback 5D (anglik) silniczek 1.5i vtec-e (90 KM).
    Mam do wymiany tuleje w wahaczy poprzecznych dolnych z tyłu, te mocujące amortyzator na dole. A ponieważ, skoro już wahacz będzie wyjmowany, chcę wymienić wszystkie sześć (po 3 z każdej strony), no i mam problem.
    Nie wiem jakie konkretnie kupić (sensie rozmiaru).
    Np jeśli chodzi o skrajne, to w jednym sklepie mi wybrali w rozmiarze 10x31x40, a mi ze szperania w necie wychodzi, że niby powinny być 10x35x50 (52365-ST3-E01)...
    Co do tej pod amorkiem jeszcze nie szukałem za bardzo, ale wyszło mi, że powinna być chyba taka (52622-ST3-E01).
    Pomożecie?

Pozdrawiam.

Ja przychodzę do mechanika który ma również sklep, mówię mu jaki samochód mam i co potrzebuje, otwiera książkę wyczytuje i pyta czy zamawiać. Więc radziłbym zrobić podobnie. Myślę że to nie problem. Tuleje tylko oryginalne, nie kupuj żadnych zamienników.
    - Stuk! Puk!
    - Kto tam?
    - Panewka!

--- Moje 5D ---

Comment

edit. nie doczytalem.

najlepiej bedzie jakbys sie skontaktowal z kolesiem ze strony jdmshop.pl i zapytal jakie tuleje beda potrzebne przy okazji po dobrej cenie i najlepszej firmy RBI
      Last edited by dzamej; 24-05-2012, 07:33.

Comment

zgadzam sie jeśli wymiana tulejek tylko orginalne lepiej wsadzic orginalne uzywane niz nowe zamienniki

Comment

na orginale zrobisz spokonie 100tyś na zamienniku połowa z tego lub mniej

Comment

Najpewniej zamów sobie na https://www.strongflex.vot.pl/ czerwone poliuretany w te wahacze, nie ma problemu z doborem, szybka wysyłka, pasują idealnie, trwałość myślę że porównywalna jeśli nie lepsza względem oryginalnych.

Comment

to też jest dobra myśl ciekawe jaka cena?i łatwiejszy montaż bo poliuretany są z 2 części łatwo sie je wkłada używa się tylko troche oleju lub smaru żeby łatwiej było

Comment

Komplet w oba dolne wahacze coś ponad 200zł, smar jest w zestawie, montaż łatwy jak już się stare wyjmie

Comment

to samo miałem pisac ze bierz te poliuretany, piekna sprawa, chociaz nie powiem bo jak kupiłem kompletne wahacze to sie trzymają bo jak wymieniłem same tuleje na jakies tam gumowe to rok czasu wytrzymały

Sebastian moje GG 10836239 masz problem to pisz lub dzwon 604-593-463
                  Remonty główne silników, specjalizacja Honda civic, inne hondy również, zostawiasz auto do naprawy a odbierasz gotowe do jazdy, czesci jakich tylko zechcesz firm, ja zakładam tylko najwyższą półkę ale na życzenie mogą byc inne

Comment

bo pewnie kupiłeś jakies zamienniki ja u siebie wymieniałem te tulejki na oem i najechałem na nic 50tys i nic sie nie dzieje ale jak komplet kosztuje ponad 200zł to dobra cena bo za orginalne ja dawałem od strony piasty 120sztuka a od amorka 60zł

Comment

Panowie, czy zamiast ori mogę założyć TRW? wygląda to tak - tuleja wahacza, chce żeby mi wytrzymały dłużej niż rok

Comment

myślę że trw lipy nie robi i starczy ci taka tulejka spokojnie na 40-50tyś

Comment

Working...
                        X