Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Honda bita w tył i problem z zawieszeniem

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Honda bita w tył i problem z zawieszeniem

Witam! Właśnie wracam se stacji diagnostycznej. Celem badania było sprawdzenie co puka kiedy wjadę z niedużą prędkością na wyboje ale nie w tym rzecz bo na szarpakach wszystko wyszło dobrze, diagnosta nic nie znalazł i nie wziął za to ani grosza więc los się uśmiechnął.

Problem polega na tym, że parę dni temu wiozłem oprócz siebie 4 osoby i na wybojach, pagórkach dało się odczuć, że tylne opony obcierają o nadkole. Dziś na kanale upewniłem się, że moja Hania była bita w tył... i w przód.

W każdym bądź razie co z tymi tylnymi amorami, skoro na szarpakach było ok a wtedy koła biły w nadkola. Koła mam 13 calowe, nie pamiętam wysokości opony ale przecież niektórzy jeżdżą na 15 i chyba jest ok. Czy możliwe, żeby podczas klepania, wstawiania czy cokolwiek było tam robione ktoś sknocił robotę i teraz jest już na cokolwiek za późno.

Moja Honda to Civic VI 3d hatchback

jeśli czułeś że opony zapewne (175/60/13) tarły o nadkole to na nich muszą być ślady ! ślad na nadkolu i ślad na oponie - nie ma siły musi być! - sprawdziłeś?
    jeśli nie ma śladów to nie trą opony o nadkole a czymś innym trzesz o podłogę, np chlapaczami.
    To mało prawdopodobne by tak poskładali auto by opona obcierała - trudno mi w to uwierzyć
    Kierownik Działu Diesla

Comment

Od razu po tej podróży zerknąłem na nadkola i było widać, że są obtarte z kurzu i błota przez oponę więc wątpliwości.

Comment

to jeszcze nic nie znaczy jak spadło błotko rzadko jeździsz załadowany wiec sie odkurzyło , no a co z oponami mają ślady rżnięcia o jakieś elementy blacharki? pokancerowane są? mają uszkodzenia po obwodzie??? - to to pytam? ...czy tylko czołem opony trochę błota zebrało?
        Kierownik Działu Diesla

Comment

Przeważnie jeżdżę sam albo z dziewczyną więc tył tak nie siada i jest ok. Jedynie wtedy opony zebrały trochę błota i było zdecydowanie czuć, że jest problem. Dodam, że wtedy z tyłu mogło być jakieś dobrze 200-210 kg obciążenia plus 170 na przednich fotelach.

Na oponach nie widzę żadnych ubytków.

Comment

, . , co sie dziwisz? stary! przekroczyłeś masę całkowitą dobrze że Ci koła nie wpadły do środka ...
            średni Japończyk waży 45kg .... wiec ...
            Kierownik Działu Diesla

Comment

Całe szczęście, dobrze to słyszeć

Wcześniej jeździłem starą Renówką i tam takich numerów nie miałem, no ale z Hondą trzeba jak z kobietą co do tych 45-kilogramowych Japończyków... ciekawe co by się stało gdyby jechało ze mną 4 Amerykańców

W każdym bądź razie dzięki za odpowiedzi

Comment

mówisz 4-ech ludzików michelina... ubawiłem sie ! ...dobre ! hehehhh! oj taaaaak!
                Luis de Funes też jeździł Renówką, Renie nie obcierają żadna na filmie nie obcierała nawet ta rozpołowiona !
                Możesz dawać czadu spokojnie we 2-ke na pokładzie.
                Kierownik Działu Diesla

Comment

Zamieszczone przez rambo7 Zobacz posta
                  Możesz dawać czadu spokojnie we 2-ke na pokładzie.
                  Stanowczo daje czadu

Co do Renówki to może i nie obcierają ale za to tylne belki pękają i tył siada jakby wsiadło parę "Michelinów" ale tylko wtedy kiedy wozi się meble w 19-latku

Comment

Working...
                  X