Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zawieszenie - części jakiej firmy i gdzie?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zawieszenie - części jakiej firmy i gdzie?

Witam.
    Mam pytanko odnośnie zawieszenia, będę wymieniał po całości bo honda już swoje przejechała a niestety polskie drogi dokończyły dzieła Jakiej firmy będą odpowiednie no i oczywiście namiary na dobrych dostawców. Dodam ze mam angielkę, zero kombinacji i tuningu, ma być standard, oczywiście na następne parę lat jazdy.
    Dzięki za pomoc i pozdrawiam serdecznie.

polecam tuleje firmy RBI - prawie takie samo jak OEMowe hondy, do tego NOK oraz 555.

jak będziesz chciał wymienic tylne zawieszenie to mam do sprzedania małe cukierki oraz tuleje położone obok nich.

stara aukcja:

jak będziesz zainteresowany to daj znać. cena nadal 120zł.

Comment

jeśli chodzi o zawieszenie to polecam KYB (ja kupiłem cały zestaw), dobra japońska firma. Sam już mam takie od roku i jestem bardzo zadowolony autko odrobinkę się utwardziło ale nie natyle abym czuł wszystkie kamienia, w zakrętach świetnie się trzyma. Co do tulei to polecam OEM'y. Wychodzę z założenia że skoro stare tyle wytrzymały to nowe nie będą gorsze. Z tyłu można by się bawić w zamieniki ale przód to kupa roboty i lepiej dać coś trwałego zwłasza, że relatywnie się wiele nie zaoszczędzi. Z zamiennikami jest tak że jedne są wytrzymałe jak OEM'y ale już inna seria pada po 30-40 tys. OEM' jest droższy ale tutaj płaci się za jakość.

Moja była Honda Civic EK2 JDM D13B4
      http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=24172

Mój felieton "Samochodem przez Japonię."
      http://www.civicforum.pl/showthread....535#post158535

Był Seat Leon 5F 1,4 TSI 125KM w kiju - jest Seat Leon 5F 2.0 TSI (190KM) z DSG

Tęsknota za Hanką jest ciągła.

Comment

a jaki jest mniej więcej koszt wymiany całego zawieszenia bez amoryzatorów i spręzyn

Comment

pytasz o przod czy tył?komplet tulejek z poliuretanu na tył to wydatek ok 550zł-600zł przód w podobnej cenie a zamienniki tulejek sa dosyc słabej jakości wytrzymają ok 1/3 tego co orginał o tych poliuretanach dobre czytałem opinie producent daje 2lata gwarancji

Comment

tył i przód no to spory wydatek mnie czeka

Comment

a co masz wszytskie tulejki do wymiany?nie wierze bo to jest mało prawdopodobne

Comment

dokładnie to nie wiem ile ale tłucze się z przodu i z tyłu na przeglądzie sie dowiem co jest do wymiany

Comment

dokładnie tak zrób potem napisz co masz do wymiany to sie pomyśli co będzie najlepszym rozwiązaniem

Comment

mam pytanie czy da się bez większych problemów wymienić samemu "cukierki" z tyłu

Comment

do tego trzeba mieć trochę wprawy ogólnie robi sie to młotkiem ale tak jak mówie trzeba mieć doświadczenie żeby równo wbijać nowe cukierki i podnośnik jest potrzebny taki kolumnowy do tego jest najlepszy

Comment

a mechanik duzo powie za taką robote

Comment

ja założyłem takie tuleje wahacza TRW po uprzedniej konsultacji na forum i jestem bardzo zadowolony, takze moge polecic te firme jesli chodzi o czesci zawieszenia

Comment

Working...
                          X