Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

stukanie!!!

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• stukanie!!!

Witam! mam problem... od momentu zmiany zawieszenia na sportowe coś zaczęło mi rytmicznie stukać z przodu, nie wiem czy to ma związek z zawieszeniem. było ok jak auto było wyżej już na tym sportowym zawieszeniu, postanowiłem wiec jeszcze troche obniżyc i zaczął się ten problem PROSZE O POMOC!

W poprzedniej Hondzie miałem podobny przypadek. Było wiele opcji i koncepcji, ale wszystko wyjasniło się zaraz po wjeździe na kanał Dzięki twardszemu zawieszeniu felga oberwała Skrzywiła się i to ona powodowała taki dźwięk Sprawdź to szybko bo opona momentalnie jest do wyrzucenia To jedyne co mi przychodzi do glowy
    Civic Coupe '97 EJ6 D16Y7

Comment

kolega mi mówił ze miał to samo w vw, również na sportowym zawieszeniu po ustawieniu geometrii stukanie zniknęło, istnieje dużo możliwości bede musial na kanał wjechać. Dzięki za odpowiedz a co do felgi wezme to też pod uwagę

Comment

Przyjrzyj się górnym mocowaniom kolumny Macphersona (poduszki i łożyska) ja miałem u siebie taki problem lecz na standardowym zawieszeniu. Wymieniłem wszystkie elementy metalowo gumowe przedniego zawieszenia, wszystkie łączniki, drążki i sworznie lecz problem był nadal. Na diagnostyce tez mi nic nie wykazywało a szarpałem moją Hanką dość sporo razy bo strasznie mnie to irytowało. W końcu mądry Pan diagnosta stwierdził ze prawdopodobnie stuka właśnie to górne mocowanie. Za 40 zł zakupiłem zestaw naprawczy firmy KYB, wymieniłem i problem znikł

Pozdrawiam i życzę rozwiązania problemu

Comment

Witam. Mam podobny problem. Wymieniłem ostatnio drążki kierownicze i zrobiłem zbieżność. I po paru dniach zauważyłem że przy prędkości (najczęściej) ok 80km/h zaczyna mi coś stukać z prawej strony z przodu. Takie trykotanie. Odczuwam to na fotelu kierowcy jak takie szybkie bicia. Dźwięk ten dobrze też słychać przez wloty powietrza na desce. Po przyłożeniu ręki do dźwigni hamulca ręcznego czuć to bardzo dobrze, ale na drążku zmiany biegów nie. Miałem też wymieniane wcześniej (z miesiąc) przeguby - nie strzelają przy skrętach itd. Na postoju jak zaciągnę ręczny i naciskam tył (prawy) auta to skrzypi i trzeszczy z tyłu. Z lewej strony i z przodu tego nie ma. Trochę się boję z tym tak jeździć żeby coś się nie urwało. Czy może to też być coś od rury? Też wymieniałem środkową część plus gumy. Ale wydaje mi się że to z któregoś koła - najprawdopodobniej z prawej z przodu. Z góry wielkie dzięki za pomoc.

Comment

Working...
          X