Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wymiana piasty...jakiej firmy ??

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Wymiana piasty...jakiej firmy ??

Witam chciałbym wymienić piastę z tyłu w prawym kole ,jaką byście polecili dość w przystępnej cenie na allegro jest tego dużo tylko z abs a ja takowej nie potrzebuje;/słyszałem o formie JC jest dość tania i to mi pasuje ale nigdzie nie umiem znaleść;/Mam jeszcze jedno pytanie bardzo ważne znacie jakiegoś dobrego mechanika w opolu który by mi to zrobił profesjonalnie mam jeszcze wiecej części do wymiany ale jakoś nie mam zaufania do mechaników w moim mieście.Jeden wymienił mi cukierki i po 10 tyś zerwane więc w czymś jest problem pozdrawiam i dziękuje za pomoc

Jak szukasz po taniości to się nie dziw że coś później szybko pada. Piasty Kanaco są na łożyskach Koyo (do swojej bez abs płaciłem 160zł), może być też NTN, SKF... Do wymiany wystarczy klucz dynamometryczny z nasadką chyba 32 i jakieś 20 minut czasu, trudno coś źle wykonać przy wymianie, więc raczej każdy mechanik zrobi to dobrze

Comment

Cukierki były dobrej firmy tylko były krzywo wbite prawdopodobnie młotkiem wiec obawiam się ze piastę może właśnie dokręcić bez klucza dynamometrycznego :Phttps://moto.allegro.pl/2421u-lozysko-accord-civic-coupe-integra-ntn-japan-i2002107788.html czyli ta piasta mogła by być??
      Last edited by jackob; 15-01-2012, 12:55.

Comment

ale naprawde trudno źle to zrobić możesz nawet samemu to zrobić klucz 32 nasadka plus przedłużka z rurki ściagasz koło odbijasz bęben ściagasz go zdejmujesz zaślepke nakrętki druga osoba naciska na hamulec ty odkrecasz nakrętke prosta robota

Comment

No tak ale nazbierało mi się sporo części które sobie kolekcjonowałem i chciałbym wymienić wszystko naraz ale tą część wymienię sam dzięki za pomoc

Comment

Working...
          X