Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaka to część ?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Jaka to część ?

Witam

Mam problem z zawieszeniem. Coś mi puka. Zajrzałem pod samochód by sprawdzić co to może pukać. I zauważyłem że tuleje wahacza mogę być uszkodzone. Wziąłem łom i poruszałem nimi trochę. poprzeczny wahacz( do którego jest mocowany amortyzator) luźno chodził na boki. I teraz pytanie czy to może być to? Jeśli tak to moglibyście podać gdzie dostanę te tuleje?

Link do schematu link

Ta część o której pisze to
    425-28433 (chodzi luźno na boki )

50Z4025 -Tą część też sprawdziłem i ją wymienię przy okazji ( widać zużycie więc zmienię, ale to akurat jest łatwo dostępne )

Wymieniam także łożysko koła.

Katalog na którym się wzoruje to https://www.katalogazja.pl/ w tym katalogu tuleje są, tylko mają inne numery i nie wiem które :/

Posiadam Honde Civic 5D 2000r D14A8 90 KM z ABS i klimatyzacją

Zamieszczone przez mesje.szope Zobacz posta
    moglibyście podać gdzie dostanę te tuleje?
    Jeśli gumowe to chociażby w każdym IC. No chyba, że chcesz wymienić na poli - ale poli Strongflexa też powinny być dostępne w IC.
    LIVE WELL • LOVE MUCH • LAUGH OFTEN
    sigpic

Moja była Hanula... niestety ;(

Comment

to jest tulejka od strony piasty ja je wymieniałem u siebie w aucie na orginalne płaciłem 120 za sztuke i 30 wymiana a zamiennik dostaniesz na allegro sa sklepy co sprzedaja czesci tylko do hondy
      Last edited by jump23; 04-01-2012, 14:40.

Comment

polecam ci skorzystac z tego schematu (wpisz vin)

masz tutaj czesci katalogowe na obrazku

a jak kupujesz te tuleje co zaznaczyles to kup tez te tore sa lekko powyzej tzw male cukierki - one tez moga walic (gluche pukanie przy kazdej nierownosci)(u ciebie zaznaczone jako 50z4003A)

zakup zestaw tych tulei w JDM Shop 0 maja konto na allegro link ponizej (napisz tylko do jakiej to hondy ja wlasnie ozebralem od nich przesylke z linka ponizej)

mam ten sam problem co ty.

poczytaj nizej:

zamiast wymieniac piaste kola (gwarantuje ze to nie to) wymien poduszki tylnych amortyzatorow (55zl za komplet KAYABA - zestaw naprawczy gornego mocowania amortyzatora) w sumie 2 komplety oraz odboje amorkow. pozniej wysle zdjecie jak caly zestaw wyglada (za wszystko dałem około 250zł razem z przesyłkami)

ZESTAW ZAKUPIONY DLA CIVIC VI HB EJ9 D14A4 98'

tak jak obiecałem poniżej zdjęcia:

wszystko razem:

odbój amortyzatora:

tuleje koło małych cukierków:

małe cukierki:

zestaw naprawczy górnego mocowania tylnego amortyzatora KYB (na strone ida 2 podkladki, 1 tuleja i 2 gumy)
        osobno:

na pudelku
        Last edited by dzamej; 04-01-2012, 17:51.

Comment

Zamieszczone przez jump23 Zobacz posta
          to jest tulejka od strony piasty ja je wymieniałem u siebie w aucie na orginalne płaciłem 120 za sztuke i 30 wymiana a zamiennik dostaniesz na allegro sa sklepy co sprzedaja czesci tylko do hondy
          120 zł za tuleje czy komplet tulei do tego wahacza? Też mam oryginalne z ASO (fakt załatwione od znajomego) i cena się wahała od 20 zł do 40 zł (to chyba za małe cukierki). Ale myślę ze normalnie kupując nie zapłaciłbym więcej.

Wracając do tematu, po wymianie tego 50Z4025 pewnie będziesz miał zbieżność do ustawienia, chyba że się mylę to koledzy proszę poprawić. Dalej w dolnym wahaczu wymieniaj wszystkie na raz (425-28433; 425-28403; 425-28433), nie ma sensu za miesiąc znów rozbierać i wymieniać kolejną. I to samo z wymianą małych cukierków, wymień od razu 50Z4003A i 50Z4005A. Chyba że robisz sobie to sam i nie płacisz za mechanika.
          Last edited by kamilrojek; 04-01-2012, 18:08.
          - Stuk! Puk!
          - Kto tam?
          - Panewka!

--- Moje 5D ---

Comment

taka cena jest za te tulejki dolnego wachacza nie górnego z małym cukierkiem

Comment

Naprawiam sobie sam. Więc co najwyżej stracę trochę czasu i tyle. Jeśli chodzi o piastę, to trzeba ja wymienić, ona nie puka a strasznie hałasuje. I wątpię by amortyzator miał coś wspólnego z hałasem wydobywającym się przy kręceniu koła ( na podnośniku ). Ale dzięki za odpowiedzi i za ten schemat. Numery zapisane w tym schemacie zostały bez problemu odnalezione w rożnych sklepach nie tylko IC. Części już zamawiam wymienię i opisze co i jak. Będę wymieniał to co napisałem, a te małe wahacze zostały wymieniony z 15 miesięcy temu i maja za sobą jakieś 20 tyś km. Kupiłem oryginalne więc raczej one są jeszcze ok. Zbieżność to i tak ustawie, bo na pewno się zmieni. A chce to wszystko zrobić bo 14 przegląd się kończy, jak przejdzie tylko przegląd to wymienię jeszcze amorki, i grzebnę coś w silniku, panewki dolne wymienię, bo są już trochę wyślizgane. Co prawda powinienem to zrobić jak wymieniałem pierścienie tłokowe, ale nie starczyło funduszy :P. Dzięki raz jeszcze za wszystkie odpowiedzi.

Comment

Witam,
                odpokuje temat gdzie kupic odboje amortyzatora na tył, takie jak na tym zdjeciu https://imageshack.us/photo/my-image...dsc00598t.jpg/ civic 1.4is EJ9. W intercarsie w katalogu online nie mają, jakis sklep internetowy ? badz jakis stacjonarny w warszawie ?

Comment

ja dostałem w pierwszym najbliższym sklepie motoryzacyjnym( jak wymieniałem połamane sprężyny i odbojom się oberwało )
                  sigpic moje autko D16W4VTEC
                  http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=23460

Baggy Honda D14Vtec + Turbo 0.4b

https://www.youtube.com/my_videos?o=U

Comment

Working...
                  X