Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wahacze górne przód, jaką firmę wybrać?? Czy wahacze firmy Maxis będą dobre??

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Wahacze górne przód, jaką firmę wybrać?? Czy wahacze firmy Maxis będą dobre??

Witam,Jakie wahacze mam wybrać ??? czy wahacze górne przód do hondy 5D 1,4 16v 2000r firmy Maxis będące w ofercie sklepu auto-land będą dobre do mojej hondziny, za powyzsze wahacze życzą sobie 180 zł. jedna sztuka.
    z góry dzięki za pomoc
    pozdrawiam

Lepiej trochę dołożyć i kupić firmy 555. Link

Mam takie i osobiście polecam.
    - Stuk! Puk!
    - Kto tam?
    - Panewka!

--- Moje 5D ---

Comment

Ostatnio zmieniałem prawy górny i mechanik wsadził mi firmy 555... Wkurzyłem sie na niego bo kosztowały ok 180 zł :/ za tyle bym sobie dwa zmienil, bo na allegro są nawet po 70 kilka zł za sztuke :/
      Życie jest za krótkie, żeby jeździć dieslem...

Comment

Rozumiem że szykujesz auto na sprzedaż?

Comment

Zamieszczone przez Remek Zobacz posta
          Ostatnio zmieniałem prawy górny i mechanik wsadził mi firmy 555... Wkurzyłem sie na niego bo kosztowały ok 180 zł :/ za tyle bym sobie dwa zmienil, bo na allegro są nawet po 70 kilka zł za sztuke :/
          Nie ma sie co wkurzac Remek - wahaczy nie zmieniasz nawet co rok, a na tych za kilkadziesiat zlotych to nie wroze Hance dlugiego zycia. A nie ma chyba nic bardziej "denerwujacego" niz rozpadajacy sie wahacz przy chociazby 100 km/h
          LIVE WELL • LOVE MUCH • LAUGH OFTEN
          sigpic

Moja była Hanula... niestety ;(

Comment

jesli chcesz autko sprzedac w niedalekim czasie to kup tani zamiennik takie do 100zł a jeśli chcesz jeszcze pojezdzic to wsadz 555, yamato np

Comment

Macie racje chłopaki, ale pojechałem do niego na wymianę sworzni a on bez pytania zmienił mi tez wahacz... i zamiast 100 zł wywaliłem 270... Widać teraz róznicę?
              Życie jest za krótkie, żeby jeździć dieslem...

Comment

Sworzeń w wahaczu 555 zrobi jakieś 80 tys.km, sworzeń w wahaczu za miskę ryżu wytrzyma zwykle ok. 20 tys.km, rachunek jest prosty, a jeśli doliczyć usługę mechanika to już dobitnie przekonujący

Jakby mi mechanik założył wahacz 555 za 180zł to bym się cieszył bo normalnie chodzą one po ok. 200-220zł w detalu bez zniżek. Dla mnie problem z wahaczami 555 jest tylko jeden, mają niestandardowe sworznie przez co nie da się ich zregenerować poprzez wymianę tegoż. Sworzeń rozmiar OEM będzie pasował w wahacz OEM, będzie pasował nawet w chiński wahacz ale już w wahaczu 555 będzie minimalnie luźny. Wiem że są 2 rodzaje sworzni - 33,5 mm i 35,x mm ale chodzi tu o te drugie i różnice rzędu 0,5 mm przez co zachodzą denerwujące problemacje podczas wymiany

Comment

Dzięki za zainteresowanie tematem !!!!
                  Dziś okazało się,że wymienić muszę jeszcze osłonę przegubu prawą, oraz końcówkę drążka z prawej strony. Jakieś podpowiedzi z waszej strony w tej kwestii??
                  Planuje jeszcze hondziną pośmigać, gdyż sprawuje się wyśmienicie

Comment

Osłona (manżeta) jak osłona, trochę gumy, więc nie ma większego znaczenia jakiej firmy (nie zapomnij o smarze do przegubów).
                    Końcówki warto wymienić z obydwu stron bo po wymianie trzeba ustawić zbieżność a jak za chwilę padnie druga końcówka (co często się zdarza) to i tak wymiana a za zbieżność zapłacisz dwa razy, dobra końcówka kosztuje około 50zł., koszt zbieżności jest wyższy.
                    555 i Yamato to dobre końcówki w przystępnych cenach.
                    Honda Civic MB2 2000r. liftback 5D. D16W4

http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=20077

Comment

koncówki to tylko 555 polecam a osłona przegubu maruichi taka japońska tez dobry zamiennik

Comment

Witam. A co myślicie o firmie NIPPARTS pytam bo szukam w miarę dobrych zmieników górnych wahaczy? proszę o pomoc

Comment

Kiepska jakość a cena zbliżona do dobrych zamienników. Jak chcesz dobry zamiennik to szukaj ; Moog, Trw, Febi, Monroe. Ja ujeżdżam wahacze firmy NK. Przejechane dokładnie 90tyś. km. W jednym około 2 miesiące wstecz padła tuleja. Ogólnie polecam.

Comment

dzięki jestem świeży w tych tematach

Comment

Nie ma sprawy ok.

Comment

Working...
                              X